In conditiile actuale ale ale evolutiei mirobolante a lumii sportului la nivel financiar, cand se platesc pe jucatori sute de milioane de euro, marile cluburi si-au adoptat strategia, cautand o sursa alternativa la gazoanele cu iarba naturala, greu de intretinut si cu mari resurse financiare. Iar solutia a fost gazonul artificial, care ofera conditii asemanatoare gazonului natutral, si, in plus, se poate folosi si iarna, in conditii neprielnice.
Pentru ca terenul artificial pentru fotbal sa ofere o functionalitate optima, in constructia acestuia trebuie urmati o serie de pasi structurati:
- Elaborarea proiectului in concordanta cu asteptarile dezirabile ale dumneavaostra;
- Realizarea fundatiei;
- Realizarea sistemului de drenaj (circuite scurgere, pante, canalizare);
- Realizare fundatiei stalpilor de nocturna si a stalpilor insisi;
- Pavimentarea spatiului de joc si trasarea marcajelor (careurile, liniile de out, corner, etc.);
- Dotarea cu accesoriile dorite.
Pentru o buna functionare a gazoanelor artificiale, se recomanda ca inaltimea acestuia sa se incadreze intre 40 si 65 de mm. Cea mai recomandata inaltime este cea de 50 sau 55 de mm datorita lipsei costurilor de intretinere cu schimbarea granulelor de cauciuc, a nisipului si a intretinerii lunare (periaj).
Cele mai mari cluburi din Europa, printre care Paris Saint Germain, FC Barcelona sau Olimpique Marseille joaca si se antreneaza in conditii excelente pe gazoane artificiale de ultima generatie.
Pentru conservarea mediului, gazonul artificial este umplut cu granule de cauciuc reciclat si este indicat mai ales pentru sporturile in care se practica servirea mingei la distante mari, cum ar fi fotbalul, rugby-ul, sau fotbalul american. Se constata o imbunatatire constanta a jocului si calitatii acestui tip de gazon, oferind aceeasi calitate, uneori si in proportii mai mari, ca si calitatea gazonului natural.
Cum spuneam la inceput, avantajele folosirii acestui tip de gazon sunt imense si se observa pe termen lung. Apelati la serviciile companiei noastre
FIFA si UEFA au avizat desfasurarea meciurilor pe acest tip de gazon din 2004.