Mizeaza pe aparatul de aer conditionat in zilele caniculare

Fie ca mergi in concediu, la restaurant, la cinematograf sau intr-un spatiu destinat serviciilor, prima grija este sa te asiguri daca locul respectiv este dotat cu aer conditionat.

Daca in urma cu cativa ani acesta parea un moft occidental, in prezent a devenit o necesitate in aproape orice spatiu privat sau public, facand suportabila venirea anotimpului cald, cand temperaturile caniculare ne impiedica sa ne desfasuram activitatile obisnuite.

Caldurile extreme influenteaza negativ organismul, iar aerul conditionat poate rezolva aceste neplaceri, printre avantajele folosirii sale numarandu-se imbunatatirea nivelului de confort acasa sau la serviciu, cresterea performantei la locul de munca, scaderea nivelului de transpiratie si deshidratare, eliminarea alergenilor externi, cum ar fi praful sau polenul, innoirea si imbunatatirea calitatii aerului dintr-o incapere.

Nu toata lumea suporta usor aerul conditionat si chiar se considera ca provoaca aparitia anumitor afectiuni precum durerile de cap, de spate, alergii sau dificultati de respiratie, dar si ca ar fi o sursa de imprastiere a bacteriilor, virusurilor sau a altor factori poluanti.

Aceste neplaceri pot fi evitate daca se respecta cu strictete indicatiile producatorilor despre amplasarea, intretinerea, dar si utilizarea lui cu moderatie.

Pe langa functia de racire, aparatul de aer conditionat trebuie sa mai aiba si functie de incalzire, dezumidificare si ventilare, dar si filtre si posibilitati de programare. Daca zona este mai poluata, aparatul trebuie sa fie dotat cu mai multe filtre.

Se recomanda ca amplasarea aparatului sa nu fie foarte aproape de tavan, nici de mobilier, in asa fel incat aerul conditionat sa nu bata direct asupra unei persoane, in cazul in care aceasta se afla in camera.

Medicii specialisti recomanda ca temperatura interioara sa fie reglata la o valoare mai mica cu 5-6 grade fata de valoarea temperaturii exterioare, iar racirea sa fie facuta treptat pana la valoarea de 25 de grade, temperatura optima pentru organism fiind de aproximativ 24-25 de grade.

Instalarea unui sistem de aer conditionat 12000 btu este util sa fie facuta numai de catre o echipa specializata, iar intretinerea trebuie si ea programata regulat, la sase sau la trei luni in functie de gradul de poluare al zonei si desigur in concordanta cu recomandarile producatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.