Avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala

Cautarile zilnice pe care le facem in scopul reducerii cheltuielilor cu utilitatile sunt tot mai acute in ultimii ani, lucru care a condus in mod direct la aparitia solutiilor de incalzire in pardoseala, in scopul diminuarii ratelor tot mai crescute ale facturilor pe care le avem de platit.

Marea majoritate a polulatiei are domiciliul situat in blocuri de locuinte care detin un important numar de ani de cand au fost ridicate si din pacate, inca, nu toate au avut sansa de a intra intr-un proces de reabilitare termica si nici de inlocuire a conductelor vechi care aduc agentul termic catre caloriferele clasice. Din acest motiv pierderile sunt inca foarte mari si automat genereaza consumuri pe care cateodata proprietarii nici macar nu le inregistreaza cu sistemele de contorizare proprii.

Chiar daca sunteti locatari intr-un astfel de imobil, inca nereabilitat, puteti sa faceti pasul catre renuntarea la sistemul conventional de incalzire cu radiatoare montate pe perete, mari consumatoare de energie termica si cu costuri nejustificate fata de randamentul oferit. Aceste sisteme de incalzire prin pardoseala sunt deja testate si si-au dovedit eficienta in tarile nordice care detin fara indoiala recorduri in ceea ce privesc temperaturile negative inregistrate in sezonul rece.

Un astfel de sistem detine marele avantaj ca veti putea beneficia de exact caldura de care aveti nevoie, piederile fiind excluse atat timp cat peretii locatiei si sistemul de ferestre isi fac datoria de a retine in interior caldura produsa. Mai mult decat atat, faptul ca intreaga suprafata a pardoselei este acoperita cu acest sistem, caldura generata se va degaja in mod egal pentru intreaga incapare, nemaiexistand zone in care temperatura sa fie mult diferita fata de zona principala radianta asa cum se intampla in cazul radiatoarelor clasice.

Vezi si:  6 Criterii in alegerea unor camere de supraveghere

Pe langa disiparea uniforma a caldurii, veti observa inca din prima zi de utilizare a unui sistem de incalzire prin pardoseala faptul ca veti primi caldura dorita in trepte, pe vertical, incepand de la pardosea unde aceasta va fi mai mult decat confortabila, si reducandu-se treptat catre partea superioara a incaperii, loc unde nu este necesara atat de multa caldura.

Pentru a primi toate informatiile de care aveti nevoie, chiar daca considerati ca detineti elemente care sa va puna in situatia de a comanda direct un astfel de sistem, este totusi util sa contactati o firma specializata care comercializeaza si instaleaza acest sistem modern si economic pentru incalzirea oricaror spatii care se preteaza la aceasta varianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.