Utilitatea serviciilor de tractari auto

Numarul mare de autovehicule care se deplaseaza zilnic pe strazi a dus la aparitia firmelor specializate in oferirea serviciilor de tractari auto, un serviciu util atunci cand autovehiculul se defecteaza si defectiunea nu poate fi remediata pe loc sau atunci cand, in urma unui accident, acesta nu se mai poate deplasa pe roti. In aceste cazuri, dar si in cazul in care este necesar transportul autovehiculelor neinmatriculate in anumite locatii, serviciile unei firme specializate in tractari auto sunt binevenite.

Infiintarea si dezvoltarea firmelor specializate in tractari auto este direct proportionala cu cresterea numarului de autovehicule. Serviciile de ridicare si transportare a autovehiculului intr-o anumita locatie din localitate sau oriunde in tara oferite de personal calificat, la nivel profesional, sunt puse la dispozitie de diverse firme ce garanteaza transportul autovehiculelor in siguranta precum si la preturi competitive.

Tractarea auto se poate face, conform legii, cu o bara metalica de cel mult 4 metri sau, in cazul in care sistemele de directie si cel de franare ale autovehiculului tractat sunt functionale, se poate face cu o sufa elastica omologata in lungime de 3-5 metri. Este bine de stiut ca este interzisa tractarea autovehiculelor prin aceste metode daca tractarea urmeaza a se face pe autostrazi sau pe drumuri expres, in aceste cazuri fiind obligatorie folosirea autovehiculelor dotate cu rampa, construite special in acest sens. De asemenea, nu este indicat ca tractarea autovehiculelor, cu ajutorul barei metalice sau sufei, sa se faca pe distante mari cum ar fi dintr-un oras in altul sau dintr-o localitate in alta, existand cateva riscuri majore:

  • Datorita greutatii suplimentare a autovehiculului tractat este posibila defectarea ambreiajului sau a altor componente ale autovehiculului care tracteaza.
  • Distantele foarte mari implica riscuri de accident ambele autovehicule putand fi avariate in cazul in care se circula la o viteza de 50-60 km/h iar autovehiculul care tracteaza este obligat sa franeze brusc.
  • Oboseala acumulata datorita concentrarii suplimentare poate duce la momente de neatentie.
Vezi si:  Avantajele angajarii unui profesionist foto video nunta sau botez

Spre exemplu, bucurestenii inainte de a pleca intr-o calatorie, cautand pe internet „tractari Bucuresti” pot obtine informatii despre firmele care i-ar putea ajuta in cazul in care autovehiculul ii lasa in drum iar repararea acestuia pe loc este imposibila, astfel putand avea la dispozitie cateva numere de telefon utile.

In zone unde exista pante si rampe in mod repetat,  in conditii de trafic intens sau in orasele mari, tractarea autovehiculelor poate fi extrem de dificila atunci cand pentru aceasta se folosesc sufe elastice sau chiar bare de tractare, deoarece necesita multa atentie si concentrare atat din partea soferului autovehiculului care tracteaza cat si din partea soferului autovehiculului care este tractat.

Costurile platite unei firme specializate in tractari auto cum ar fi www.tractariautoieftine.ro sunt mici comparativ cu riscurile ce pot aparea in urma tractarii in conditii de siguranta reduse, acest tip de firme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.