V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai murdare meserii din lume?

Chiar si intr-o economie sumbra cu rate ale somajului in crestere, exista inca locuri de munca pentru care oamenii nu formeaza cozi lungi pentru a aplica. Sigur, poate va ganditi ca o meserie murdara ar fi cea de a curata echipamente industriale, insa exista alte meserii mai putin placute. Aceste locuri de munca nu sunt cautate atat de mult, iar o stare buna de sanatate asociata cu o toleranta ridicata pentru medii neplacute poate fi tot ce aveti nevoie pentru succes.

Asa ca data viitoare cand va ganditi la faptul ca este o corvoada atunci cand curatati echipamentele de constructie dupa o renovare, aruncati o privirea pe aceasta lista de meserii de-a dreptul murdare:

  1. Colector de gunoi: oamenii care se ocupa de colectarea gunoaielor elimina deseurile si produsele reciclabile produse de catre oameni. Ei trebuie sa fie intr-o stare fizice buna, deoarece de multe ori ridica cutii de gunoi cu mainile si arunca continutul in camionul lor. Desi unii angajatori solicita cel putin o diploma de liceu, acest lucru nu este, in general, necesar pentru slujba.
  2. Gastroeneterolog: avand de a face cu sistemele digestive si problemele asociate, gastroenterologii intalnesc adesea mirosuri neplacute si “deseuri” umane in timpul examinarii pacientilor lor. De asemenea, ei trebuie sa lucreze cu parti jenante ale corpului uman.
  3. Curatatorii de canale: desi cele mai multe canalizari sunt curatate cu ajutorul pompelor, procesul poate fi totusi o experienta neplacuta. Produsele aruncate si chiar radacinile de copaci pot provoca colmatari. Gazele toxice, spatiile mici si multe altele fac locul de munca un pericol serios pentru sanatate. Ai nevoie de un sistem imunitar destul de tare pentru a face aceasta meserie.
  4. Miner de carbune: excavarile carbunelui sunt o activitate extrem de murdara si periculoasa pentru plamani. Considerata una dintre cea mai periculoase meserii, exploatarea carbunelui implica lucrul in spatii inchise, in tuneluri adanci si in conditii fierbinti si umede.
  5. Cei care se ocupa de dezinsectie: specialistii in indepartarea daunatorilor se bucura de un loc de munca dezordonat care necesita infruntarea insectelor, reptilelor si a daunatorilor urat mirositori. Oamenii trebuie sa opereze cu prudente deosebite la locul de munca, fiindca acest lucru implica fixarea capcanelor, pulverizare de substante chimice otravitoare etc.
  6. Cei care spala geamuri la inaltimi ridicate: desi nu este neaparat cea mai murdara slujba, spalarea murdariei de pe ferestre poate fi periculoasa. Ratele de ranire sunt extrem de ridicate.
  7. Personalul de pe platformele petroliere: o meserie periculoasa dar si dificila, care necesita schimburi de 12 ore si capacitatea de a face munca fizica grea in spatii inghesuite. Personalul de pe platformele petroliere lucreaza cu materiale extrem de combustibile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.