Banda led pentru efecte de lumina speciale

Extinderea ariei de utilizare a diodelor electroluminiscente – LED a condus la realizarea produsului banda led care este capabil sa schimbe intr-o maniera placuta si estetica spatiile interioare si exterioare ale locuintei in preajma sarbatorilor de iarna, fiind la fel de utila si comerciantilor care doresc sa atraga vizual atentia potentialilor clienti. Pentru cei dornici de tunnig auto o banda led se va putea utiliza avand ca destinatie atingerea aceleiasi atractii vizuale asupra automobilului in cauza.

De cele mai multe ori veti putea cumpara o banda led sub forma de kit, adica pachetul va contine pe langa banda led care are disponibile led-uri cu cele trei culori de baza, rosu, verde si albastru (RGB) si o telecomanda ce va permite modificarea tipului si timpului de iluminare, dar si mixarea culorilor ce vor fi utilizate de kit in timpul functionarii. Rezultatul estetic obtinut cu o banda led este de anvergura, monotonia fiind exclusa pentru ca veti putea avea in fiecare zi de utilizare pentru aceasta banda led alte si alte combinatii si intensitati ale culorilor.

Un avantaj consistent cand utilizati o banda cu led il constituie usurita cu care o veti putea monta in locul dorit, atat la interior cat si la exterior. Este suficient sa curatati si sa degresati conturul pe care doriti sa-l urmareasca dupa aplicare aceasta banda led pentru ca apoi sa o pozitionati din aproape in aproape prin presare usoara. Suprafata interioara a produsului este acoperit pe toata lungimea de o banda dublu adeziva care va realiza rapid si ferm prinderea dintre banda led si suprafata de contact. Nu este niciun fel de problema in a realiza un traseu care are pe parcurs schimbari de directie, astfel ca unghiul drept se poate forma foarte aproape de realitatea sa geometrica. Verificati insa ca banda led sa nu fie in pericol de a fi strivita de inchiderea unei usi sau sa fie agatata atunci cand foaia usii trece peste aceasta. O intindere corecta peste tocurile usilor sau ale ferestrelor va scuteste de smulgerea sau ruperea traseului cu banda led.

Fiind vorba despre produs cu caracteristici speciale in privinta utilizarii in mediul exterior, o banda led va functiona fara niciun risc de depreciere intr-o gama de temperaturi aproape exteme. Astfel incepand de la -400C si pana la +500C va veti putea bucura de curcubeul luminos pe care il puteti seta dupa preferinte. Secretul utilizarii la exterior in gama de temperaturi aratate fara diminuarea calitatii si continuitatii luminozitatii pe care o ofera aceasta banda cu led este legat de faptul ca toata suprafata benzii, led-rile in sine, sunt acoperite cu un strat special din silicon care tine la distanta atat socurile termice cat si umezeala din aer sau precipitatii.

Tineti cont de faptul ca o banda led poate fi utilizata si la exterior doar daca producatorul a specificat explicit in fisa tehnica a produsului ca acest lucru este posibil. In alte conditii nu utilizati niciodata o banda led de interior in spatii deschise si expuse temperaturilor extreme si/sau intemperiilor.

Producatorii de banda led au testat si ajuns la concluzia ca acest produs are o durata de viata apreciabila in comparatie cu finetea aparenta pe care ati putea crede ca o are. Pentru o durata medie de 25000 de ore de functionare se poate spune ca banda led va deveni o adevarata emblema a spatiului pe care il decoreaza, iar acest lucru este perfect sustenabil atat timp cat veti avea grija ca aceasta sa nu sufere socuri mecanice, ori electrice de pe urma unei instalatii care ar putea sa nu fie perfecta.

In privinta consumului de energie electrica pentru o banda led acesta este cel putin decent in comparatie cu efectul redat daca ne gandim ca pentru fiecare metru liniar al benzii sunt necesari circa 14W absorbiti din retea. Pentru punerea in functiune este neceasar sa utilizati un alimentator conectabil la tensiunea retelei si care livreaza o tensiune mica (12V), lucru care reduce si mai mult riscul unor eventuale neplaceri in cazul deprecierii accidentale a circuitului.

Profitati si explorati gama de lumini produse de o banda led si veti obtine efecte si senzatii cu totul speciale in iluminarea decorativa a spatiilor interioare sau exterioare. Nu va ramane decat sa cititi cu atentie instructiunile de montaj, utilizare si intretinere pentru ca banda led sa devina parte din viata dumneavoastra pentru multi ani la rand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.