Cum sã pregãtești o casã pentru vânzare in 2 pași simpli

Este de la sine înþeles cã locuinþa ta trebuie sã fie în cea mai bunã formã atunci când o scoți pe piațã. Casa ta trebuie sa atragã clienții. Trebuie sã fie atrãgãtoare. Cumpãrãtorii trebuie sã fie în stare sã se vadã pe ei înșiși locuind în ea, iar lucrurile mici pot distrage atenția unui cumpãrãtor.

Cam cât ar trebui sã muncești? Asta depinde de preþul pe care îl ceri, de starea actualã a casei tale și de timpul pe care îl ai la dispoziție ca sã o vinzi. Daca te grãbești, trebuie sã ai grijã de lucrurile mai mici care îți pot face casa sã arate mai bine, atât pe interior, cât și în exterior.

Un aspect major care trebuie avut în vedere este aspectul exterior. Aspectul exterior este acel lucru pe care un cumpãrãtor îl vede de la colțul strãzii și care îl face sã vrea sã vinã sã arunce o privire. Vã este cunoscutã expresia “Nu judecați niciodatã o carte dupã copertã” – în realitate, exact acest lucru se face in imobiliare. Dacã un client vede ceva neatrãgãtor de afarã, șansele ca acesta sã doreascã sã o vadã în INTERIOR sunt mult mai mici. Deci, îmbunãtãțirea aspectului exterior al casei tale este de o importanțã majorã în generarea traficului și în stârnirea interesului.

Din fericire, îmbunãtãțirea aspectului exterior al casei nu trebuie sa fie dificilã sau costisitoare. O regulã bunã dupã care ne putem ghida este sã menținem o linie simplã și neutrã a lucrurilor. Vopseaua proaspãtã, o peluzã bine îngrijitã, arbuști întreținuți și vreo câteva ghivece cu plante în fața casei sunt doar câteva lucruri simple care vor pãrea atractive oricãrui cumpãrãtor care se aflã în trecere.

Nu uita sa menții o tenta neutrã. Dacã dai din nou cu vopsea, limiteazã-te la culori neutre deschise, cum ar fi bej, crem sau alb. Adu-ți aminte cã tu vrei ca clienþii tãi sã se vadã pe ei înșiși în casa ta, așa cã strânge din curte jucãriile copiilor și orice alte unelte de grãdinãrit pe care ai putea sã le ai pe afarã.

Îndatã ce potențialii cumpãrãtori ți-au cãlcat pragul, cum iți faci casa sã arate mai bine? În primul rând, fã ordine și curãțenie! Dacã vrei ca locuința ta sã arate cât mai spțioasã posibil, scapã de toatã dezordinea! Tot talmeș-balmeșul – în dulapuri, dormitoare, bãi etc. De îndatã ce ai rezolvat aceasta, reparã orice imperfecțiuni inestetice pe care ai putea sã le observi. Vopsește camerele care au nevoie (nu uita sã menții o culoare neutrã!), îndepãrteazã sau înlocuiește mochetele învechite, schimbã robinetele vechi și corpurile de iluminat. Oferã dulapurilor și dulãpioarelor o operație esteticã cu niște mânere și butoane noi. Oferã-le cumpãrãtorilor cea mai bunã șansã sã își imagineze cum ar trãi în spațiul tãu.

Mai sunt doar câteva sugestii cu privire la ceea ce poți face ca sã îți faci casa mai atrãgãtoare. Dupã cum ai vãzut, nu trebuie sã fie prea dificil sau prea costisitor. Menține locuința curatã, ordonatã și neutrã. Adaugã niște detalii de bun-venit cum ar fi plantele și florile în ghivece. Lucrurile mici fac într-adevãr diferența.

One thought on “Cum sã pregãtești o casã pentru vânzare in 2 pași simpli

  1. Super sfaturi!
    Asta cu acea culoare neutră este de neuitat. Incredibil de mulți posibili cumpărători reprosează lucruri minore gen ‘mie nu îmi place faianța roz din baie’ sau similare. De parca ei nu vor renovat si schimba totul după bunul plac…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.