Resursele veterinare – uneori mult mai greu de procurat decat cele din medicina umana

Datorita faptului ca pacientii suntem noi, oamenii, medicina umana generala inca este vazuta ca una dintre cele mai grele meserii din tara noastra. Adevarul, insa, este acela ca medicii veterinari au mult mai multe de invatat pana a ajunge in punctul de a-si practica mereria in totalitate. Pe cand cei de la medicina au de studiat un singur sistem, cei din cadrul universitatilor de medicina veterinara invata sistemele unei mari varietati de specii de animale.

La fel se intampla si in momentul in care studentii ajung in campul muncii. Un medicament veterinar, vezi aici, poate fi de multe ori mult mai greu de procurat decat unul uman. Daca la om e nevoie de un medicament pentru a trata o afectiune, medicii veterinari au nevoie fie de un medicament universal care sa rezolve o problema pentru toate animalele, fie de medicamente specializate fiecarei specii.

 

Medicii veterinari – eroii animalelor noastre

Tratarea unui animal nu este un lucru usor. Un animal nu ne poate spune cand il doare ceva. Nu ne poate arata unde il doare si de multe ori afectiunile nu sunt vizibile pana in momentul in care este prea tarziu. Din acest motiv sunt importante vizitele la veterinar, controalele periodice si o ingrijire corecta a animalelor acasa.

E important ca in cazul unei afectiuni, fie ea neinsemnata sa se administreze din timp medicament veterinar. Medicamentele se pot intalni sub numeroase forme, la fel ca in cazul medicamentelor destinate oamenilor. Administrarea lor este insa ceva mai grea, animalele nefiind mereu cooperative. In aceste cazuri, veterinarii devin eroii animalelor noastre, reusind sa administreze medicamente in mod miraculos.

 

Ai grija de animalul tau ca de propriul copil

In momentul in care alegem sa adoptam un animal si sa il aducem in casa noastra trebuie sa ne asumam faptul ca din acel moment noi ii suntem parinti. Numarul persoanelor care adopta animale si isi dau seama prea tarziu ca nu au resursele necesare pentru a le creste este mult prea ridicat. In acest mod, apare abandonul, asa gasim numeroase animale aruncate in strada sau chiar animale tinute in cele mai grele conditii care ajung sa sufere din cauza inconstientei unor persoane.

Adoptia unui animal este ca adoptia unui copil. Trebuie sa ne gandim bine inainte de a face acest pas si trebuie sa fim siguri ca vom reusi duce la capat misiunea pe care ne-am ales-o. Adopta cu cap! Nu lasa o dorinta de moment sa strice viata unui suflet.

 

Cum pot avea acces la medicamente veterinare?

Distributia unui medicament veterinat nu se face in orcie conditie. Vom considera cazul distribuitorului Veteco – veteco.com, unul dintre cei mai vechi distribuitori din tara noastra. Acestia isi permit sa vanda medicamente si vaccin veterinar: www.veteco.com/15-vaccinuri-animale-companie doar unor institutii specializate. Daca nu reprezinti un cabinet veterinat, o farmacie veterinara sau un pet shop, nu vei avea posibilitatea de a procura direct medicamentele pentru animalul tau, lucru bine cunoscut.

Existenta unei afectiuni si a necesitatii unui medicament va fi observata de catre un medic veterinar care fie va va oferi medicamentele necesare, fie va va trimite la o farmacie specializata. Nu cumparati medicamente fara ca acestea sa fie recomandate de un personal specializat. Ingrijeste-ti animalul cu cap!

 

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.