Cum imi invat gainile sa nu mai doarma in cuibare?

Cresterea gainilor nu este nicidecum un proces usor de realizat, mai ales pentru ca ocupa destul de mult timp si cere destul de multa atentie. Insa poate deveni o modalitate prin care sa obtii minime satisfactii de-a lungul timpului. Indiferent ca ii cresti inca de cand sunt pui, din incubatoare sau nu, gainile iti vor ocupa o parte destul de mare din timp sa le inveti diverse lucruri, insa satisfactia reusitei va fi suficient de mare.

Desi ar putea parea un comportament firesc, nu este recomandat sa lasi gainile sa doarma in cuib pentru ca pot lasa mizerie de-a lungul timpului. Chiar daca pe ele ar putea sa nu le deranjeze chiar atat de mult, in momentul in care vei aduna oua murdare, in niciun caz nu ti se va mai parea normal sa le lasi sa doarma acolo. Un alt motiv destul de important ar fi acela ca in momentul in care o alta gaina va dori sa isi lase oul, nu va reusi sa faca acest lucru probabil din cauza mizeriei.

In primul rand, pentru a incepe sa eviti acest lucru, asigura-te ca gainile sunt suficient de mature pentru a le permite accesul pe cuibare. Daca acestea sunt prea mici, este posibil sa se obisnuiasca sa stea pe ele chiar si atunci cand nu fac oua. Daca se deprind cu acest obicei, gainile il vor continua.

Cel mai simplu mod prin care poti sa te asiguri ca gainile nu raman peste noapte in cuibare este sa le acoperi. Fie ca sunt suprafete de forme suficient de ciudate cat sa nu le permita sa stea pe ele, fie, chiar daca se aseaza nu vor mai reusi sa le murdareasca interiorul.

Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere in momentul in ceea ce priveste cuibarele, este ca gainile obisnuiesc sa doarma pe locuri cat mai inalte. De aceea este bine ca spatiul amenajat pentru somn sa se gaseasca cumva mai sus decat cuibarele. Din instinct de protejare, gainile incearca sa gaseasca locuri cat mai inalte pe care sa doarma. Daca ai avea un copac in curtea in care le tii, cel mai probabil ar dormi in copac in zilele in care vremea le permite acest lucru.

Apoi, din ouale pe care le strangi din cuibare le vei putea folosi pentru a le baga in incubatoare sa scoti alti puisori sau pot lua destinatia prajiturilor pentru familie si prieteni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.