Ce trebuie sa stii despre procesul de erbicidare si ce produse ai la dispozitie?

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Erbicidarea este un proces relativ simplu, de care te poti ocupa personal atunci cand lucrezi in agricultura. Este vorba despre o metoda prin care poti indeparta eficient buruienile perene si anuale care iti afecteaza culturile, iar astfel reduci din volumul de munca pe care il depui pentru ingrijirea plantelor.

Pentru a obtine, insa, rezultatele dorite, trebuie sa tii cont de conditiile climatice, dar si de momentul in care aplici Arigo erbicid. De exemplu, trebuie sa stii ca poti aplica tratamentul cu erbicid preemergent, adica inainte de a planta semintele ori rasadurile, dar si postemergent, adica toamna tarziu, dupa recoltare.

Arigo erbicid – pentru ce tipuri de culturi poti folosi acest produs?

Erbicidul Arigo iti ofera o selectivitate extrem de buna la nivelul culturilor, asigurandu-ti un control indelungat al buruienilor. Acest produs are un spectru larg de aplicare si o eficacitate sporita, ceea ce inseamna ca vei munci mult mai putin pentru ingrijirea culturilor tale.

Printre cele mai importante ingrediente folosite pentur realizarea erbicidului se numara:

  • nicosulfuron – atunci cand aceasta substanta hidrofila ajunge in interiorul frunzelor, ea este transportata foarte usor catre tesuturile de crestere ale plantelor, avand rolul de a combate buruienile gramine;
  • rimsulfuron- este o substanta cu character lipofil, care asigura penetrarea foarte usoara in frunze, dar si o actiune rapida in combaterea gramineelor;
  • mezotrion – are un spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate, actionand la nivel foliar, dar si rezidual.

Cand este recomandat sa aplici tratamentul prin erbicidare?

In ceea ce priveste momentul oportun pentru a te ocupa de erbicidare, trebuie sa alegi o zi in care nu ploua. De ce? Substantele pe care le folosesti au nevoie de cateva zile pentru a-si face efectul. Mai mult, poti aplica erbicidul inainte de insamantare, adica preemergent, cat si postemergent, adica dupa recoltare, in functie de cum consideri ca este cel mai bine.

Cu ce tipuri de obiecte poti aplica erbicidul?

In functie de cat de generoasa este cultura de care te ocupi, trebuie sa stii ca poti folosi vermurelul pentru a aplica erbicidul sau o pompa de mana. Ambele variante sunt eficiente. Ai grija, insa, la cantitatea de erbicid pe care o folosesti: citeste descrierea produsului ales pentru a afla care este paritatea apa/solutie.

Citeste descrierea erbicidului pentru a afla cum sa-l aplici

In functie de ingredientele folosite pentru realizarea fiecarui tip de erbicid, trebuie sa respecti o anumita concentratie atunci cand aplici tratamentul. Nu uita sa citesti eticheta produselor, iar astfel vei sti exact cata solutie trebuie sa adaugi in apa!

Ce beneficii obtii cand folosesti un erbicid de calitate?

Foarte important este sa stii si care sunt beneficiile de care ai parte atunci cand folosesti un erbicid de calitate. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa alegi produsul ideal si sa iti intretii culturile:

  • elimini eficient buruienile perene si anuale care iti pot afecta plantele;
  • reduci din munca pe care o depui pentru ingrijirea culturilor;
  • iti poti spori productia in mod considerabil;
  • aplicarea tratamentului cu erbicid este foarte usoar.

 

Magazinele de profil iti vin in ajutor atunci cand vrei sa te ocupi eficient de toate activitatile din agricultura! Online poti comanda o gama larga de produse de calitate: de la un erbicid porumb bun, pana la fungicide si pesticide bune, pe care le poti aplica foarte usor.

Mai mult, trebuie sa iei in considerare si faptul ca economisesti timp: in loc sa petreci timp in magazinele specialitate, in cautarea produselor de care ai nevoie, le poti obtine direct de pe Internet!

 

 

 

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.