Rezumat:
Cei care au grija de animale stiu ca acestea sunt destul de greu de organizat. Din fericire, exista dispozitive care le vin in ajutor, cum ar fi un gard electric ce poate ingradi o anumita suprafata pentru a tine animalele domestice in interior si animalele salbatice in exterior. Ideea de gard electric pare, oarecum, infricosatoare. Tocmai de aceea, vom incerca sa raspundem la o serie de intrebari despre acest dispozitiv.
Ce face gardul electric?
Un astfel de dispozitiv transforma energia electrica de la retea, baterie sau panouri solare, in impulsuri electrice. Impulsurile sunt transmise o data pe secunda si sunt destinate animalelor. Chiar daca au intre 5000 si 15000 de volti, impulsurile electrice nu sunt periculoase, ci au doar rolul de a speria.
Care sunt componentele esentiale ale unui gard?
Evident, gardul electric contine un fir, o sursa de curent si stalpi de sustinere. De asemenea, poate sa aiba o multime de accesorii, extrem de importante. Printre acestea amintim de izolatori, bara de impamantare, bobinele infasurate, manerul pentru poarta care poate sa ofere acces pentru oameni, fara existenta unui pericol, conectori si diverse testere.
Cat costa un gard electric?
Desi este un dispozitiv destul de complex, costul sau este destul de mic, fiind mult mai atractiv decat costul unui gard normal. Pe langa costul mic, gardul electric vine cu o serie de avantaje majore.
Care sunt avantajele oferite de un astfel de gard?
In primul rand, amintim inca o data de costul foarte mic, pe care si-l permite orice persoana care are animale. Flexibilitatea este si ea un punct forte, acest gard putand fi mutat dintr-o parte in alta, fara niciun fel de probleme. Pentru ciobani, spre exemplu, aceasta solutie este mai mult decat atractiva.
Impactul psihologic asupra animalelor reprezinta un alt avantaj urias, acestea invatand ca exista o linie peste car e nu pot sa treaca.
Este periculos gardul electric?
Nu! Cu toate acestea este bine sa se respecte anumite elemente de siguranta. Spre exemplu, odata ce este instalat, gardul electric trebuie sa fie semnalizat in asa fel incat sa nu prezinte niciun risc pentru oameni. De asemenea, nu trebuie sa fie instalat in locuri mlastinoase sau in apropierea altui gard electric, in asa fel incat sa nu existe riscul ca un animal sau un om sa atinga ambele garduri in acelasi timp.