Importanta jocurilor in viata copilului

Inca de la inceputurile lumii, cand oamenii nu descoperisera nici macar focul, jocul se realiza, de cei mici, sub diverse forme. Fie ca foloseau pietre, ramurele sau animalute pentru a se distra, copiii au avut intodeauna o imaginatie debordanta in arta jocului. Daca atunci nu aveau la dispozitie tehnologie si obiecte deja confectionate, isi realizau singuri, in functie de ceea ce isi doreau ei sa faca intr-o zi.

Venind mai in zilele noastre, de la sotron, spre exemplu, s-au realizat diverse jocuri, au evoluat si au devenit mai complexe in lumea virtuala. De la papusile care se confectionau, in trecut, din materiale sau din coceanul de la porumb, s-a ajuns, astazi la frumoasele papusi Barbie si la jocuri imbracat fete. Daca nu ma credeti pe cuvant, va puteti intreba parintii sau bunicii, ei stiu cel mai bine ce bucurie le putea aduce o papusa facuta de ei, banala si jenanta, astazi, pentru noi.

Sunt indragite, de fete, jocuri care presupun, pana la urma, creativitate si imaginatie. Rapiditatea de gandire, logica si inteligenta, le deprinzi, in defintiv din joc si joaca. Inca din primele zile de viata, copii au tendinta si dorinta de a se juca cu orice, de a se bucura de orice obiect colorat si zornaitor, caci acestea le pun capacitatea de gandire la incercare. De aceea, micii poznasi ajung sa faca cele mai neobisnuite actiuni cu obiectele din casa, la care nu ne asteptam, de cele mai multe ori.

De baieti, cele mai indragite sunt jocurile cu masini, cu roboti, in special cele care presupun lupte si strategie. La fel, aceste jocuri dezvolta imaginatia copilului, ii invata sa gandeasca rapid, sa se descurce oricand, sa faca fata eventualelor provocari din viata. Asadar, fie ca vorbim despre fete, fie de baieti, jocurile sunt nelipsite in viata micutului poznas, caci au importanta lor binemeritata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.