De ce sa alegi presa de balotat pentru lucrarile tale in agricultura

Provocari tehnologice pe de o parte, vanzari in scadere pe de alta parte: piata preselor de balotat rotunda este un sector surprinzator de competitiv.

Piata preselor de balotat rotunde este una mixta: la fel ca intregul sector al echipamentelor agricole, nu a fost ferita de tendinta de scadere, chiar daca tot mai multi producatori se intereseaza de ea, concurand in ingeniozitate cu modele din ce in ce mai sofisticate. In 2020 s-au vandut putin peste 4.000 de unitati, incluzand atat modele cu camera variabila, cat si modele cu camera fixa, si cu aproape 500 mai putine in 2019. Tendinta de scadere continua si pentru 2022, cu estimari in jur de -10% pana la -15%, desi, in comparatie cu alte game de unelte, piata preselor se descurca bine.

Prese de balotat pentru toate gusturile si buzunarele

In fata atator modernizari tehnice, exista mai multe tipuri de clienti: agricultori si fermele independente, cooperative etc. Agricultorii cauta randament, densitate a balotilor si un design simplu al masinii, dar acorda o mare importanta si pretului. Fermele acorda, de asemenea, atentie pretului, dar se concentreaza mai ales pe performanta masinilor si sunt pasionati de echipamente de inalta tehnologie.

Spre o presare non-stop

Intr-o tendinta descendenta, piata tinde sa se indrepte spre masini din ce in ce mai sofisticate si, inevitabil, mai scumpe. Alimentatoarele rotative sunt din ce in ce mai raspandite, dar sistemele de taiere necesita mai mult timp. Impachetarea in plasa continua sa faca progrese. Legarea cu folie de plastic si-a facut aparitia chiar si pentru impachetare.

In prezent, reducerea timpilor morti pare sa fie un nou domeniu de dezvoltare pentru producatori. In timp ce John Deere a redus la minimum timpul de descarcare cu presa sa de balotat fara usa din seria 900, Krone a fost primul, cu presa-infasuratoare Ultima, care a eliminat timpul mort implicat in infasurare. Kverneland a urmat exemplul foarte recent, prezentand la Sima o combinatie de presa de balotat-infasuratoare FastBale fara oprire. In cele din urma, Lely Welger, cu modelul sau CB Concept, a facut o impresie deosebita atunci cand si-a prezentat prototipul in primavara anului trecut.

Cu toate acestea, nu toti producatorii au ambitia de a se lansa in balotarea continua, iar majoritatea considera ca aceste masini vor ramane o piata de nisa. Cu toate acestea, toti urmaresc cu atentie inovatiile tehnice care insotesc aceste evolutii.

 

Sursa: https://www.reussir.fr/machinisme/recolte-des-fourrages-la-presse-balles-rondes-fait-sa-revolution

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.