Copiii blilingvici au mai multe sanse in profesii de top

Poate ati observat ca in ultima vreme tot mai multi parinti vorbesc despre cursurile de engleza pentru copii sau in general despre cursuri pentru limbi straine speciale pentru copii. Desi, poate, pare ca este vorba despre incarcarea programului copilului sau spargerea limitelor capacitatlor de intelegere a varstei, de fapt sa iti ajuti copilul, inca de la o varsta foarte frageda, sa invete o limba straina este una dintre cele mai intelepte decizii.

Stiati ca nu IQ-ul se transmite ci potentalitatea sa? Mai exact, posibilitatea de a ajunge la nivelul lui Enstein sau a ramane la un nivel mediocru. Desi am spune ca genetic suntem condamnati la un nivel, lucrurile nu sunt chiar asa. Creierul nostru nu are limita sau varsta cand inceteaza sa se dezvolte, acesta isi schimba forma, mai exact a retelelor neuronale si sinaptice, pe masura ce acumulam informatii. Pe scurt, un om care citeste si stimuleaza constant cortextul prin exercitii mentale (citit, scris, invatarea unei limbi noi, jocul de sah sau sudoku), are toate sansele sa ajunga de la un IQ generic de 100 la un IQ de 160. Insa acest lucru este posibil doar daca posibilul geniu in devenire isi incepe drumul de mic.

Stiti una dintre cele mai celebre vorbe ale lui Enstein? Adevaratul semn al inteligentei nu sunt cunostintele, ci imaginatia. Aceasta vorba are o baza reala in neurostiintele de astazi. Chiar daca, probabil, marele geniu s-a referit la faptul ca tot ceea ce a descoperit a survenit in urma unei dorinte din copilare: sa faca echitatie pe o raza de lumina.

Astazi stim ca imaginatia stimuleaza simultan toate procesele cognitive: memoria, gandirea, reprezentarlile si asa mai departe. Ori acest lucru ajuta creierul sa se dezvolte, sa acumuleze si sa puna in practica o sumedenie diversa de cunostinte, ori chiar sa descopere ori sa inventeze ceva cu totul nou.

Iti doresti sa iti trimiti copilul intr-un loc in care se va distra, va participa la lectii interactive si va invata foarte bine o limba straina? Atunci Centrul de meditatii Capri este ceea ce cautai. Indiferent ca ai un copil introvert si are nevoie de lectii unu la unu sau un copil care se bucura intr-o grupa mare ori mica, dar are nevoie de un program flexibil trebuie sa te uiti peste oferta Capri, pentru ca iti ofera din start posibilitatea de a alege cel mai bun mediu si ore pentru educatia copilului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.