Utilizarea mozaicului in design-ul de interior

Mozaicul a fost utilizat inca din perioada mesopotamiana, urmand a fi preluata de Egipt in perioadele dinastiilor, in Grecia si apoi in Roma, unde mozaicul ajunge sa capete o valoare insemnata, ridicata la rang de arta, fiind prezenta in placarea coloanelor, a bailor si chiar a plafoanelor.

Perioada bizantina de asemenea se foloseste in construirea bisericilor de utilizarea mozaicului, iar la un nivel grandios arabii au utilizat-o in decorarea exuberantelor palate.

Gaudi este cel care aduce din nou mozaicul in atentia publicului la sfarsitul secolului XIX inceputul sec XX, abordand o noua viziune, interpretand imagini din natura intr-un mod unic, genial, utilizand o cromatica puternica si folosindu-se de diverse materiale precum mozaicul pentru a-si evidentia creatiile superbe pline de originalitate.

La noi mozaicul il intalnim cand vorbim de resedinte sau camere de hotel prezent cel mai des in bai si bucatarii, insa tendintele actuale de design interior au largit aria de integrare a mozaicului, mai mult de atat materialele utilizate sunt mult mai vaste, iar imaginea rezultata este una stralucitoare, de impact.

Mozaicul acum se poate obtine din piatra naturala, din sticla, ceramica, marmura cat si din diverse cristale ce vor conferi spatiului creat o lumina aparte pentru un decor deosebit. Astfel se poate integra perfect pe un perete al living-ului ce va avea mobila moderna cu tenta futurista cat si intr-un dormitor sau hol. Se preteaza spatiilor ample, de aceea se recomanda utilizarea lui in amenajarea caselor, vilelor sau chiar a hotelurilor, barurilor, restaurantelor cu o tematica aparte. Barurile pot opta pentru o nota de originalitate prin transpunerea pe alocuri a unor bucati de marmura cu cristale ce vor crea in mod sigur o ambianta plina de rafinament.

Vezi si:  7 sfaturi pentru amenajarea unei bai in stil scandinav

Mozaicurile pot utiliza teme abstracte, inspirate din natura sau de tip arabesc, pot placa un intreg perete sau portiuni pentru crearea unor efecte deosebite atat ca forma, culoare cat si ca luminozitate. Culorile de asemenea pot fi alese minimalist sau se poate alege o varietate de nuante care sa imbogateasca cromatic spatiul amenajat. Pentru incaperi mai extravagante se poate opta pentru utilizarea placilor suflate cu argint sau aur sau cu insertii de cristale care vor crea un impact vizual impresionant.

Mozaicul permite acum o utilizare mult mai vasta si mult mai creativa, aspect ce a facut ca din ce in ce mai multi designeri de interior sa doreasca a-l utiliza cel putin odata, efectul final fiind mereu unul extrem de elegant si cu o distinctie insolita.

Specialistii Studio Insign sunt deschisi oricarei provocari ce tine de o amenajare cu totul aparte. Proiectele realizate pana acum au marjat pe concepte unice, pline de personalitate, pline de grandoare. Vizitati-ne si va veti convinge !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.