Cele Mai Periculoase Mituri In Cure De Slabire

Vrei sa afli adevarul despre cure de slabire si cele mai puerile mituri vehiculate pe seama acestora? In continuare vom dezvolta cateva dintre acele coneptii gresite care nu sunt doar naive, ci si periculoase atunci cand decidem sa le respectam.

Ai nevoie de un metabolism rapid pentru a scadea in greutate

Cercul vicios al obiceiurilor alimentare si al kilogramelor in plus este foarte cunoscut. Mancand mult ne ingrasam si cu cat cantarim mai mult cu atat avem nevoie de mai multa mancare pentru a ne simti satui. Din aceasta ultima perspectiva si metabolismul nostru este accelerat, pentru a administra eficient nutrientii introdusi in corp. Prin urmare, cei are au probleme cu greutatea au si un metabolism mult mai activ decat al persoanelor mai slabe. Acele pastile de slabit concentrate exclusiv pe accelerarea proceselor metabolice s-ar putea deci sa nu fie atat de eficiente pe cat sperati.

Produsele cu continut scazut de grasime sunt cele mai bune

Adevarul este ca aportul de grasimi trebuie sa fie tinut subt control, dar problema este ca produsele din comert care au acest atribut sunt mult mai daunatoare din perspectiva aditivilor si conservantilor meniti sa compenseze lipsa gustului gras cu diferite arome. Cea mai sigura alegere implica produsele pe a caror etichete este scris maxim 3 g de grasime la 100 g de produs.

Obezitatea este genetica

Potrivit dovezilor medicale inregistrate pana in prezent, obezitatea este determinata genetic in foarte putine cazuri. De fapt mediul si stilul de viata sunt direct responsabile de felul in care organismul reactioneaza la toti stimulii pe care i-i oferim. Daca ar fi sa dam crezare acestui mit ar trebui sa renuntam la orice cure de slabire si diete pentru ca nu putem lupta cu genele, nu? De fapt putem lupta cu tot ceea ce este gresit in modul nostru de a trai.

Nici o dieta de slabit nu functioneaza

Intr-adevar, exista numerosi falsi nutritionisti si resurse online in care sunt promovate anumite retete doar in interesul financiar al celor care le sustin. Singurul aspect care trebuie luat in considerare este acela ca o dieta de slabit trebuie sa contina alimente din toate grupele principale. Diversitatea in echilibru este secretul unei alimentatii sanatoase. Daca renuntati la dieta renuntati practic la controlul pe care il aveti asupra a ceea ce mancati, riscand sa adoptati obiceiuri daunatoare.

Lista poate continua, dar ideea principala este aceea ca modul in care functioneaza organismul si arata corpul sunt determinate de fiecare alegere pe care o facem. Avem toata puterea sa preluam controlul asupra corpului si nici o dieta nu trebuie urmata fara o analiza serioasa in prealabil. De cele mai multe ori este nevoie si de cateva analize medicale, atat la inceputul regimului cat si pe parcursul acestuia, tocmai pentru a evalua impactul asupra organismului si a face adaptarile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.