Originara din San Francisco, aceasta dieta va fi cu siguranta pe placul tuturor celor carora nu le place sa numere calorii. Asta deoarece cantitatile sunt dozate in farfurie. Va spune tot ce trebuie sa stii despre dieta californiana chiar acum.
Care sunt principiile dietei californiene?
Numele acestei diete ne face sa visam. Ne imaginam frumoasele doamne si domnisoare californiene facand jogging pe plaja. Aceasta dieta a fost conceputa de catre o dieteticiana, Connie, Gutterson, care a devenit celebra publicand, in 2008, o carte despre acest regim care s-a vandut intr-un milion de exemplare.
Dieta revine in forta deoarece regasim o multime de idei de actualitate: eliminarea zaharului din alimentatie, consumul de legume si de cereale integrale si multa miscare. Insa, originalitatea acestei diete consta in faptul ca totul este calculat la cana/bol sau in farfurie (un diametru de 18cm pentru micul-dejun si 23cm pentru celelalte mese ale zilei) cu urmatoarea repartizare: 1/3 legume, 1/3 cereale si 1/3 proteine.
O faza de 10 zile este declansata pentru a stimula pierderea in greutate. Se elimina zaharul din alimentatie si fructele. Se consuma proteine la fiecare masa (peste, fructe de mare,carne fara grasime si carne de pasare fara piele). Se pot consuma aproximativ doua oua pe zi. Se mizeaza pe consumul de legume. Se poate consuma o jumatate de bol de cereale pe zi, un produs lactat, pe langa laptele de la micul-dejun. Doar uleiul de masline este permis.
Dupa 10 zile, urmeaza o faza care dureaza pana la obtinerea greutatii dorite. Se pot consuma fructele din nou, insa cu moderatie dar si legumele interzise in prima faza (sfecla, telina, sparanghel si morcovi). In privinta feculentilor, o jumatate de cana este permisa. Se poate consuma un patratel de cicolata neagra in fiecare zi.
Faza de stabilizare. Nu mai esti obligat sa controlezi cantitatile. Ideea este sa transformi dieta intr-un veritabil mod de viata, sa continui sa mananci sanatos si sa faci miscare toata viata.