De ce trebuie sa iti parchezi masina la umbra

Vara, in zilele foarte calduroase, unde soarele are razele UV peste limita normala este bine sa te hidratezi, sa faci pauze mai dese, sa mananci fructe. Din punct de vedere automobilistic este indicat sa iti parchezi masina la umbra pentru a nu te trezi cu bordul, scaunele crapate, ca sa numai zicem de senzatia de arsura pe care o ai atunci cand pui mana pe volan sa pleci la drum.

De ce trebuie sa parchezi la umbra?

  • prima problema ar fi mirosul incins de piele sau plastic;
  • volanul poate sa capete temperaturi foarte mari incat nu poti sa tii mana pe el;
  • motorul masinii poate atinge temperaturi foarte ridicate. De fapt atat de ridicate incat se poate opri chiar si in timpul mersului ca masura de preventie in a atinge temperaturi si mai mari care sa provoace daune ale masinii;
  • vopseaua se poate strica, putandu-se matui;
  • nu in ultimul rand nu doresti sa inhalezi vaporii eliminati prin incingerea componentelor din plastic;

Pentru a evita astfel de cazuri va recomandam sa parcati in locuri umbroase. Este adevarat, mai ales in orasele aglomerate cum ar fi Bucurestiul este mai mult decat dificil sa parchezi, dar sa gasesti si un loc la umbra deja este noroc.

Daca totusi masina ta a stat toata ziua in soare, parcata la locul de munca, la bloc sau oriunde in alta parte, va propunem cateva idei simple pe care le puteti utiliza pentru a va racori cat mai repede autoturismul.

  • Sa aveti la dvs. un parasolar auto, care se prinde foarte usor si rapid de parbrizul masinii, nelasand razele soarelui sa afecteze cele mentionate mai sus. Pretul unui astfel de parasolar este de aproximativ 10 lei. Parasolarele sunt foarte importante si de ajutor, atat cele pentru parbriz cat si cele laterale, dar si jaluzelele retractabile pentru luneta.
  • Lasati geamul deschis pana jos la una dintre portierele din fata, mai apoi deschide si inchide rapid de cateva ori portiera diametral opusa. Astfel aerul de afara va intra in habitaclu, iar cel din interiorul masinii va iesi pe geamul lasat deschis.
  • Porniti motorul si aerul conditionat la maxim, lasand toate geamurile sau doua dintre portierele masinii deschise. Se va racori mult mai rapid, aerul rece care va incepe sa iasa il va impinge mult mai rapid pe cel cald in afara masinii si astfel se va racori.

Daca insa trebuie sa plecati la un drum mai lung, aveti rabdare si racoriti masina mai inainte. Nu veti suporta prea bine caldura dinautrul ei daca va urcati imediat la volan. Si pentru ca aveti nevoie cu siguranta de un prieten de drum, fie ca circulati prin oras ori prin afara, va propunem aplicatia Rute Auto. Aflati imediat traseul rutier catre destinatie, timpul si numarul de kilometri, dar si consumul total de combustibil in functie de masina personala. Nu ne ramane decat sa va dorim drum bun si racoros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.