Ai auzit pana acum de Vadouvan? In spatele acestui nume exotic si misterios care ne invita la evaziune se ascunde un amestec indian de mirodenii fermentate care trebuie neaparat sa fie descoperit. Este cel care va veni cu un plus de soare de exotism si de savoare la tine in farfurie.
Exotic. Originar din Pondicherry, amestecul Vadouvan are o aroma foarte intensa si contine mirodenii “must have din bucataria traditionala Indiana. Este vorba despre curcuma, frunze de curry, usturoi, nucsoara, cardamom, chimion, ceapa, schinduf sau ghimbir. Cu alte cuvinte, are o savoare unica, ideala pentru a delecta cele mai delicate papile gustative.
Parfumat. Datorita savantului amestec de mirodenii pe care il propune, Vadouvan are un gust relativ dulce si o aroma foarte intensa care va sublima preparatele precum tocanele, supele sau specialitatile pe baza de orez.
Sanatos. Vadouvan reprezinta si un amestec minunat si sanatos de antioxidanti cu virtuti anti-inflamatorii si dezinfectante, dar si de oligoelemente. Este foarte benefic pentru sanatate si poate sa fie consumat chiar si de cei care au un stomac mai sensibil.
Trendy. Amestecul de condimente Vadouvan incepe sa fie din ce in ce mai folosit si mai trendy in bucatria internationala, fiind din ce in ce mai folosit de catre master chefii din lumea intreaga in tot felul de retete. Este perfect alaturi de carnea la gratar, de peste, de fructe de mare… iar laptele de cocos este cel care ii confera cea mai speciala si mai particulara aroma.
Am putea spune despre Vadouvan ca este fructul intalnirii sau combinatiei dintre bucataria indiana cu cea franceza. Nu degeaba, Vadouvanul se mai numeste cel mai adesea « curry frantuzesc ».
In orice caz este vorba despre un amestc dulce, rafinat, nu foarte picant, ideal pentru a sublima o multime de preparate.