Cele mai frumoase sate din Anglia

Regatul Unit ii intriga pe multi datorita istoriei sale seculare si pluralitatii sale culturale. Acest teritoriu insular este compus din patru natiuni cu identitate unica. Cu toate acestea, numeroase sunt persoanele care isi limiteaza sejurul in regatul capitalei, Londra care impresioneaza prin dinamismul sau. Va propunem sa vizitati cateva din cele mai frumoase sate din Anglia, sa inercati altceva odata aflati aici. Iata-le.

Southwold sau farmecul englezesc. In comitatul Suffolk, Southwold este o statiune balneara fermecatoare cocotata pe o faleza. Plajele sale de nisip fin si casutele colorate de pe plaja ii confera o eleganta naturala.  In centru exista numeroase cladiri georgiene foarte bine conservate. La Southwold se gaseste in egala masura casa familiei scriitorului George Orwell.

Castle Combe, perla din Wiltshire. Cum sa nu te lasi fermecat de acest satuc cu 340 de locuitori? Adesea considerat unul din cele mai frumoase sate din Anglia, Castle Combe a stiut sa isi conserve farmecul de altadata datorita casutelor din piatra tipice. Situat in mijlocul unei naturi verzi si generoase, Castle Combe a servit adesea drept decor pentru turnarea unor filme.

Bibury, so british.  Regiunea Cotswolds este una din cele mai pitoresti din Anglia. Printre numeroasele sate adapostite, de un farmec de necontestat se numara Bibury. Principalul punct de interes din Bibury este Arlington Row, pe care o regasim de altfel pe pasapoartele britanice. Construita in anul 1380, aceasta straduta marginita de case din piatra reprezinta simbolul arhitecturii locale. La origine, aceste cladiri adaposteau magazine de lana, in ziua de azi sunt ideale pentru cazare.

Snowshill, un conac exceptional. Snowshill reprezinta un sat fermecator din Gloucestershire cunoscut pentru cultura de lavanda si pentru conacul sau. Acest conac a fost ocupat in secolul XX de catre poetul Charles Paget Wade care a transformat-o intr-un veritabil muzeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.