Obiective turistice din Valcea

Valcea reprezinta unul din judetele cu potential foarte ridicat din Romania. Statiunile din judet sunt vizitate de o multime de turisti, de toate varstele, pe tot parcursul anului. In plin sezon estival, statiunile sunt luate cu asalt si pentru a gasi un loc la o pensiune, trebuie rezervata cazare cu mult timp inainte.

Unele din obiectivele turistice care trebuie neaparat vizitate daca va aflati in zona sunt:

Manastirea dintr-un lemn

Construita dintr-un singur stejar enorm, la inceputul secolului al 16-lea, manastirea se alfa la 25 de kilometri de Ramnicu Valcea si reprezinta unul din obiectivele care nu trebuie ratate.

In jurul manastirii inca se mai afla o serie de stejari seculari, ca acela din care se presupune ca a fost ridicata aceasta.

Statiunea Baile Olanesti

Baile Olanesti este poate cea mai imporanta statiune balneo-climaterica din Romania, cu resurse foarte diversificate in materie de izvoare minerale: sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, etc.. Baile Olanesti este o statiune relativ noua, aici neaflandu-se terme romane. Prima mentionare istorica este data in jurul anului 1760, iar mai tarziu statiunea se transforma in punctul de relas al lui Tudor Vladimirescu.

Manastirea Cozia

Ridicata initial sub numele de Nucet, manastirea a devenit pe parcursul timpului una de referinta pentru istoria noastra nationala. Manastirea Cozia este asezata fix langa cursul raului Olt, care poate fi observat din gradina din spate si este un punct important de pelerinaj atat pentru turistii romani, cat si pentru cei de peste granite.

Pestera Ursilor

Este situata in partea vestica a versantului Cheile Bicazului, insa nu este electrificata si este accesibila doar pe o lungime de 500 de metri.

Daca va aflati in zona, si sunteti in cautarea de cazare la pensiuni in Valcea, trebuie sa stiti ca tarifele sunt destul de mici comparativ cu alte zone turistice si sunt sanse destul de mari sa gasiti o cazare ieftina si pe placul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.