O calatorie in Europa- idei de road trips relaxante si inedite

Cine a spus oare ca trebuie sa mergi foarte departe pentru a te bucura de peisaje cu adevarat exceptionale? Vechiul continent are cele mai frumoase destinatii care trebuie neaparat sa fie descoperite.

Portugalia

Cei care doresc sa combine plaje de vis, peisaje fabuloase (alcatuite din stanci abrupte si golfulete turcoaz) si pastéis de nata, trebuie sa ajunga pe drumurile portugheze. Se incepe din Porto si pana la Lisabona sau Faro, in functie de timpul avut la dispozitie. Acest traseu va permite vizitarea simpaticului oras Coimbra, frumoasele si coloratele palate din Sintra si parcul natural Alentejano, unde se pot face multe, multe fotografii. De asemenea, se poate profita de aceasta excursie pentru a vizita podgoriile din regiunea Douro.

Norvegia

Chiar daca toata lumea viseaza sa descoperie peisajele inzapezite din Tromso, vizitarea Norvegiei in timpul verii este o optiune excelenta pentru a descoperi tara fara prea multe batai de cap pe sosele. Cei care au o saptamana la dispozitie, pot incepe road trip-ul in Oslo, care are un aeroport decent. Apoi se poate conduce de-a lungul coastei spre Bergen, un traseu care garanteaza peisaje frumoase si sate mici si fermecatoare. Dupa aceasta calatorie, se poate ajunge spre Trondheim. Intre cele doua orase, trebuie sa se ajunga si pe Drumul Oceanului Atlantic, o sosea spectaculoasa care taie respiratia si care face furori pe Instagram.

Italia

Aceasta este tara care ofera cele mai multe posibilitati. Intre Puglia, regiunea Cinque Terre, Sicilia si coasta Amalfi, chiar este de unde alege. Se poate ajunge pe la Bologna pentru a te bucura gastronomia acestui oras din Emilia-Romagna inainte de a te indrepta spre leaganul Renasterii, frumoasa Florenta! Dupa cateva zile in care se va manca inghetata si se va admira palatele fabuloase ale orasului, trebuie sa se ajunga si pe la faimosul Turn inclinat din Pisa, trecand prin Pistoia si prin fermecatorul oras Lucca. Apoi inapoi spre Livorno, Volterra si, in cele din urma, Siena! Nu trebuie sa se rateze nici izvoarele din Saturnia, o piscina naturala exceptionala cu numeroase virtuti. Apoi… de ce nu, Roma?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.