Destinatii europene ideale pentru un weekend

Daca anul acesta nu ai merge in acele locuri in care majoritatea turistilor au obiceiul sa plece gen Croatia sau Grecia? Iata o selectie a celor mai bune destinatii europene ale anului 2017.

Bristol, Anglia. Uita de Londra si viziteaza Bristol. Orasul reuseste incetul cu incetul sa scape de faima de oras industrial si devine noul centru creativ si recreativ englez. Arta de strada este peste tot, pe aleile lungi, pe pasajele inguste. Stokes Crft este o galerie de arta in aer liber, locul in care vei descoperi multiplele identitati ale orasului.

Graz, Austria. Uita de Viena si amesteca diversitatea arhitecturala si arta experimentala la Graz. Arhitectura regurupeaza monumente din perioada Renasterii, palate baroce si cladiri avangardiste. In centrul vechi vei putea descoperi cladiri din secolul 17 si 18, precum maiestuosul Landhaus, cu arcadele sale in stil venetian. Graz nu se rezuma la arhitectura istorica. Futuristul Kunsthaus Graz si Murinsel, o insula artificiala, figureaza printre cele mai moderne cladiri din oras.

Aarhus, Danemarca. Aarhus, al doilea oras din Danemarca, autoproclamat « cel mai fericit oras din tara » este ideal pentru cei pasionati de cultura si gastronomie. ARoS este un muzeu care adaposteste cea mai mare colectie de arta din Copenhaga. Descopera Rainbow Panorama, un curcubeu aureola gandit de artistul scandinav Olafur Eliasson care ofera o priveliste panoramica asupra orasului.

Funchal, Portugalia. Funchal, capitala regiunii Madeira isi trage denumirea de la fenicul, aceasta planta aromata descoperita in acelasi timp cu insula, in secolul 15. Initial a fost o colonie portugheza inainte de a cadea in mainile piratilor dupa care a devenit un port comercial prosper. Madeira Story Center trazeaza istoria completa a orasului cu reconstructii muzicale si olfactive in special. Istoria si arta se incruciseaza in Zona Velha, unul din cele mai vechi cartiere unde portile caselor au fost revopsite de artisti in cadrul unei initiative de a da putina culoare zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.