1. Alb-negru
Culoarea reprezinta unul din cele mai importante elemente ale unui website. Cultiva o anumita stare de spirit, unifica o marca si indruma utilizatorii cu ajutorul reprelor vizuale. Pentru anul 2019, web design-ul alb-negru este indraznet si cu declaratii impresionante.
Culoarea este literalmente modul in care vedem lumea. Atunci cand culoarea lipseste incepem sa vedem totul diferit: texturile si formele devin mai clare. Culoarea alb este de la sine una curata si rezervata in timp ce negru este puternic. Combinati acestea si veti obtine un aspect cu totul izbitor.
2. Forme naturale, organice
Desi paginile sunt de obicei configurate pentru grile sistematice, specialistii in web design se orienteaza catre forme naturale si linii netede. Structurile geometrice, cum ar fi patratele, dreptunghiurile si triunghiurile cu colturile ascutite creeaza un sentiment de stabilitate, dar tendintele din 2019 sunt mai indreptate catre un sentiment de stabilitate si confort.
Deoarece formele geometrice sunt in mod natural imperfecte si asimetrice, acestea pot oferi profunzime unui design web si face ca elementele din pagina sa iasa in evidenta. Ele au la baza natura dar elementele desenate liber pot surprinde spontaneitatea accidentelor provocate de om, cum ar fi stropii de vopsea. Scopul aici este ca proiectarile web sa se simta umane si vii prin iluzia miscarii.
3. Glitch art
Nicio firma de web design nu ar avea o lista completa fara intoarcerea design-ului retro. Glitch-urile sunt semnificative in vremurile noastre moderne, cand online-ului este atat de ominiprezent.
Ne temem ca computerele vor conduce lumea, dar, de asemenea, nu stim ce am face fara ele. Prin urmare, defalcarea tehnologiei face subiectul atragator atat ca idee, cat si in executia designului sau, unde poate atrage privirile. Ne aflam intr-o perioada ciudata, futurista, in care traim si nimeni nu estre prea sigur unde se indreapta. Glitch art-ul amplifica acest sentiment de dezorientare oferind website-urilor un aspect cu totul deosebit chiar psihedelic.
4. Micro – interactiunile
Acestea au un singur scop, sa surprinda utilizatorul si sa creeze o experienta primitoare si umana. De fiecare data cand intreprindeti o mica actiunea pe un site web sau aplicatie si exista un raspuns specific, acesta este o microinteractiune. Cand reimprospatati o pagina de Twitter si auziti un semnal sonor, aceasta este o microinteractiune. Cand verificati pagina de Facebook si va afiseaza o pictograma rosie cu numarul de mesaje aceasta este tot o microinteractiune.
5. Robotii pentru chat
Chatbot-urile sunt in mare voga in anul 2019. Acest lucru se datoreaza mai ales progreselor in domeniul invatarii inteligente si a invatarii automate, ceea ce le face mai inteligente si mai eficiente. Noile chatboturi vor aparea din ce in ce mai multe pe paginile web cu un nivel de personalizare mai ridicat decat am vazut anterior. Culorile aprinsa le vor face nu numai mai proeminente pe pagina web dar si mai primitoare.
6. Mai mult continut video
Nu aveti nevoie de un videoclip explicativ care sa va spuna ca continutul video pentru web nu este nimic revolutionar. Video-urile nu numai ca diversifica pagina, ci se adreseaza unui public care nu are timp sa citesasca mult text. Insa ceea ce este nou este pozitionarea in Google a paginilor cu continut video comparativ cu cele standard. Acest lucru a determinat site-urile web sa acorde prioritate productiei video pentru a se face mai usor gasita si pentru a oferi continut in cel mai eficient mod posibill.
7. Minimalismul
Poate una dintre cele mai clasice si atemporale tendinte de web design, minimalismul este adesea optiunea cea mai dorita si cea mai sigura. Cu cat exista mai putine elemente si continut pe un site, cu atat publicul va avea mai mult timp de gandire. Daca un site web este conceput in modul corect, acesta ii va arata utilizatorului exact ceea ce cauta.
Minimalismul va continua sa domine peisajul digital in 2019. Animatiile si efectele decolorate care fac defilarea devin mai atragatoare si le vor oferi paginilor web libertarea de a gestiona continutul lor si vor rezulta astfel in mai mult spatiu alb, contrastul si tipografia clara, fara prea multe elemente distractive.
8. Navigarea usoara
Unul dintre cele mai importante studii in acest domeniu, in care cerceteaza modul in care utilizatorii detin telefonalele mobile si modul in care le folosesc ar trebui luate in considerare atunci cand vorbim de web design in special de web design-ul responsive. Din ce in ce mai multi utilizatori viziteaza site-urile web folosind telefoanele iar acest lucru inseamna ca web design-ul care functioneaza perfect pe telefoane si tablete este esential. Trebuie sa alegeti agentia care ofera servicii complete de creare site responsive, deoarece traficul de pe mobil este extrem de mare.
9. Diversitatea
Prea des oamenii uita ca web design-ul inseamna mult mai mult. Internetul conecteaa miliarde de oameni din intreaga lume din diferite culturi, cu diferite abilitati, varste, persoane care doresc sa se regaseasca in continutul pe care il descopera.
Incepand cu anul 2019 web designerii ar trebui sa faca salturi si mai mari catre incluziune, de la standarde de accesibilitatea imbunatatite la imagini constiente social si diverse. Lumea mai are un drum lung de parcurs in aceasta zona, insa impreuna cu o firma de web design din Craiova, Bucuresti, sau orice alt oras, acest lucru este mai usor de realizat. Pana la urma este vorba de oameni reali care realizeaza conexiuni reale.