Desigur ca este bine sa apelezi la firme profesionale atunci cand ai nevoie de servicii serioase de SEO. Cateodata, insa, poti sa-ti optimizezi si tu paginile cu foarte mic efort si fara cunostinte tehnice. Sfaturile merg mai ales daca ai un blog pe care il administrezi.
E foarte important, in primul rand, sa scrii un continut de calitate. Continutul original, calitativ, e apreciat de motoarele de cautare. Apoi, tot ce trebuie sa faci e sa petreci cateva minute inainte de a publica articolul pentru a opera urmatoarele modificari:
1. Scrie titluri relevante pentru continutul articolului. Daca articolul este despre excursia din Paris pe care ai facut-o luna trecuta, nu scrie un titlu precum Eu in orasul luminilor, ci mai degraba Turist in Paris. Ceva de genul asta, sunt sigur ca ai inteles ideea. Ceva specific si relevant, in orice caz.
2. Asigura-te ca permalinkul se potriveste (este acelasi) cu titlul pe care l-ai dat postarii. De cele mai multe ori, asta se face automat. Verifica daca ai optiunea aceasta activata si lasa-ti permalinkurile cat titlul. E in regula. Practic, postarea ar trebui sa se numeasca cam asa: [numele siteului]/turist-in-paris.
3. Nu lasa numele implicit al imaginilor, ci redenumeste-le. Chiar daca aparatul foto iti da un nume precum DS 2499 la fotografie, tu redenumeste-o inainte de a o importa pe blog. Aminteste-ti intotdeauna sa pui imaginii un titlu.
4. Mereu completează meta tagurile „Title” şi „Meta Description”.
Google adora sa dai mai multe detalii despre ce-ai scris. In plus, e un mini-mini-mini rezumat care nu iti ia mai mult de doua minute si ajuta la optimizarea siteu-ului. Asta nu inseamna ca trebuie sa rescrii cuvant cu cuvant intreaga postare.