Gazduire WordPress. Cum faci cea mai buna alegere?

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Crearea unui site WordPress poate parea simpla la prima vedere insa in realitate trebuie sa planifici mai multe activitati. Daca designul, continutul site-ului si serviciul de referentiere reprezinta puncte importante, in prima faza trebuie sa te informezi cu privire la posibilitatile disponibile pentru gazduire web. In acest articol vom vedea cum putem alege cea mai buna gazduire WordPress.

Gazduirea unui site WordPress. Configuratie minima ceruta: crearea unui site WordPress necesita cunoasterea unor informatii, in special cele referitoare la exigentele tehnice ale acestuia din urma. Inainte de a alege o gazduire web, este primordial sa te dirijezi spre o configurare precisa care sa propuna unele elemente minime precum ;

  • suportul PHP si MySQL ;

  • o baza Linux cu LiteSpeed sau Apache ;

  • modulul « mod-rewrite » care permite curatarea URI-urilor;

  • o memorie script de minim 32 GB;

Aceste conditii permit astfel selectarea unui numar destul de mare de furnizori web insa trebuie sa luam in considerare si alte elemente.

Server partajat sau dedicat ? Sunt doua tipuri de gazduire diferite care nu ofera aceleasi competente.

Serverul partajat. Oferta partajata este in general extrem de abordabila deoarece unele societati propun formule de 3 sau 4 euro pe luna. Cu toate acestea, trebuie sa cunosti in prealabil avantajele si dezavantajele inainte de a te lansa. Aceste formule regrupeaza mai multi clienti, este deci vorba despre o colocare si acest lucru se poate dovedi a fi destul de greu de gestionat. Daca unul din clienti spre exemplu consuma o banda importanta, repercusiunile sunt in general observate pe celelalte site-uri. Aceasta oferta le poate conveni platformelor care beneficiaza de actualizari regulate dar al carei audiente ramane slaba sau medie.

Serverul dedicat. Din contra, atunci cand cateva mii de vizitatori unici se prezinta zilnic pe site, limitele gazduirii partajate vor fi rapid depasite. Repercusiunile sunt deci importante deoarece site-ul va fi uneori indisponibil si incetinirile vor fi observate. Astfel, in acest caz va trebui sa iti indrepti atentia spre serverul dedicat. Tariful este cu toate acestea mai ridicat in cazul severului dedicat, in jur de 20 de euro pe luna. Cu cat competentele sunt mai importante, cu atat pretul afisat este mai ridicat.

Astfel, pentru a alege intre un server dedicat sau partajat este de ajuns sa identifici nevoile acestuia si audienta. Societatile propun servicii personalizabile, este posibil sa evoluezi in functie de cresterea performantelor site-ului.

Nu neglija unele servicii

Furnizorul trebuie in egala masura sa propuna unele servicii pentru ca totul sa decurga asa cum trebuie online. Pentru un site WordPress este primordial sai ai minim 100 MB pentru capacitatea de stocare. Fisierele site-ului vor fi trimise prin FileZila spre exemplu si furnizorul va trebui sa propuna un acces FTP si sa furnizeze un nume de utilizator si o parola.

Atunci cand platforma va fi actualizata (poze noi, articole, clipuri video), ansamblul va fi memorat intr-o baza de date MySQL. Aceasta din urma trebuie deci sa fie suportata de furnizorul care va furniza in egala masura o parola si un nume de utilizator in timpul validarii comenzii.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.