Secrete de promovare a site-ului si blogului

Nimeni nu va sti de existenta site-ului daca acesta nu se afla in primele rezultate din motoarele de cautare. Internetul contine miliarde de pagini. Milioane apar in fiecare zi. Dar exista cateva modalitati de promovare a site-ului care aduc mai mult trafic.

Continut – pentru promovarea site-ului
Continutul este extrem de important si este important sa creati continut nou si original. Continutul original reprezinta cel mai important pas de promovare a unui site. Motoarele de cautare utilizeaza roboti web (Spider/ crawler) conceputi speciali pentru a cauta pe site-uri web dupa cuvinte cheie si ulterior pentru a le lista in motoarele de cautare. Daca site-ul nu are mult continut, sansele de a avea multi vizitatori sunt foarte mici. De exemplu, daca un site are 10 pagini web si alt site are 100 pagini, cel mai probabil al doilea va fi mai mult accesat.

Cu toate acestea, Google si alte motoare de cautare sunt mai atenti la calitatea continutului, nu neaparat la cantitate. Asigurati-va ca tot continutul este calitate si relevant pentru utilizatori.

Pentru promovarea site-ului este important sa actualizati si sa adaugati frecvent continut nou. Daca site-ul contine continut frecvent actualizat, vizitatorii au inca un motiv sa se intoarca pe site iar motoarele de cautare si crawlerele vor vizita site-ul mai des. Recomandat este sa creati cel putin 2-3 pagini noi pe saptamana sau chiar mai bine o pagina in fiecare zi. Site-urile care nu au mai fost actualizate de o peste o luna de zile sunt considerare pagini abandonate de cei mai multi vizitatori.

Daca vindeti produse cu siguranta doriti sa promovati site-ul. Si in acest caz continutul trebuie adaugat frecvent pentru a promova site-ul si pentru a aduce noi vizitatori, potentiali cumparatori. Daca vindeti produse, ar trebui sa aveti descrieri complete ale produselor, cum pot fi folosite, review-uri si comentarii de la alti useri.
Continutul generat de utilizatori, cum ar fi opiniile acestora, reprezinta o necesitate pentru orice site care vinde produse. Cei mai multi oameni citesc si apreciaza review-urile altor cumparatori inainte de a finaliza achizitia.

Formatati continutul pentru promovarea site-ului
Asigurati-va ca paginile au un continut simplu, usor de citit, de scanat, in propozitii scurte, usor de inteles. Astfel site-ul va fi mai placut pentru citit si va scadea rata de respingere.

Importanta primului paragraf pentru promovarea site-ului
Primul text din paragraf este cel mai important de pe pagina. Acordati o atentie deosebita acestui prim paragraf de pe site pentru ca acesta va ajunge primul la vizitatori si este primul citit de motoarele de cautare. Plasati cuvinte cheie importante in acest alineat si asigurati-va ca este bine scris, ca poate imbunatati rangul site-ului si ca va reduce rata de respingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.