Faceti Git usor cu Git Cola

Incepeti cu Git Cola, o interfata grafica de utilizare pentru Git.

Git este o comanda Linux pentru a va ajuta sa gestionati versiuni ale lucrarii voastre. A fost portat la BSD, macOS, Windows si multe altele. Serveste ca baza pentru serviciile populare de gazduire de coduri, inclusiv servicii open source precum GitLab si NotABug, si chiar pentru servicii populare de proprietate. Pe scurt, Git a preluat dezvoltarea software (si alte cateva industrii).

Toata lumea ar trebui sa poata beneficia de Git, dar nu toata lumea stie cum sau doreste sa utilizeze un terminal POSIX. Pentru a ajuta utilizatorii care nu folosesc terminalul (din orice motiv), a fost dezvoltat proiectul Git Cola, iar acest articol va invata cum sa il utilizati. Daca nu sunteti familiarizat cu Git, cititi introducerea la Git si restabilirea unor articole de fisiere vechi pentru a va face o idee despre ce este capabil sa faca si de ce oamenii par sa le placa atat de mult. Acest tutorial nu presupune ca sunteti familiarizat cu orice concepte Git, mai degraba ca doriti sau trebuie sa utilizati Git.

Instalati Git Cola
Pentru a instala Git Cola pe Linux, deschideti instalatorul de aplicatii (numit Software pe GNOME) din meniul Aplicatii si cautati git-cola si instalati-l.

Pe macOS, puteti utiliza Homebrew pentru a-l instala. Cautati git-cola si instalati.
Pe Windows, utilizati Chocolatey pentru a instala. Cautati git-cola si instalati.

Lansati Git Cola
Porniti Git Cola din meniul vostru Aplicatie. Deoarece este o interfata grafica pentru Git, nu veti tasta comenzi.
Cand incepe Git Cola, nu are depozite. La fel cum un procesor de text sau un player de muzica nu are mare folos fara un fisier incarcat, Git Cola nu este foarte util fara un proiect incarcat in el. Daca aveti un depozit Git la care trebuie sa contribuiti, il puteti clona facand clic pe butonul Clonare din fereastra Git Cola din stanga jos. In caz contrar, faceti clic pe butonul Nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.