Tipuri de directoare web

Una dintre cele mai ieftine modalitati de promovare a unei afaceri online este inscrierea in directoare romanesti prin apelarea la servicii de promovare in directoare. Un director web este, la modul cel mai simplificat, un domeniu web in care o serie de website-uri sunt afisate in liste structurate pe categorii si subcategorii in functie de domeniul sau zona de activitate.

Care sunt tipurile de directoare in care se poate promova o afacere?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde in mare parte de o serie complexa de variabile ce se invart in jurul tipului de vizitatori de care ar beneficia cel mai mult genul de afacere online reprezentata de site-ul inscris. In functie de bugetul disponibil si de continutul site-ului, sunt importante detaliile de natura demografica, publicul tinta si zona geografica de interes vizata. Expertii in domeniu sunt in masura sa ofere sfaturi extrem de utile in aceasta privinta. Apeland la servicii de promovare in directoare, webmasterii nu vor trebui sa isi faca griji in legatura cu alegerea directoarelor potrivite.

Tipurile de directoare disponibile se impart in doua mari categorii:

Directoare web gratuite

– Directoarele generale gratuite care se folosesc in general pentru link building, insa au un potential scazut de a aduce trafic direct.

– Directoarele specializate gratuite, acestea fiind o alegere mult mai buna deoarece, pe langa efectul SEO adus de link-urile postate in aceste directoare, au potentialul de a aduce vizitatori interesati de domeniul de activitate al site-ului.

O buna parte din aceste directoare gratuite fac parte din retele de directoare, scazand valoarea backlink-urilor provenite din ele, iar altele sunt considerate „ferme de link-uri”, acestea fiind acele directoare in care sunt listate prea multe site-uri de calitate proasta, directoare ce risca sa ajunga ignorate de motoarele de cautare. Altele opereaza pe sistemul de link-uri reciproce, ceea ce in ziua de astazi este de preferat a se evita.

Vezi si:  2 Sarcini SEO de automatizare cu Python

Exista totusi un numar mare de directoare romanesti gratuite, dar de calitate, in care inscrierea nu este o pierdere de timp. Expertii in servicii de promovare in directoare au liste mereu la zi, cu cele mai bine cotate directoare pentru fiecare domeniu.

Directoare web platite

– Directoarele generale platite sunt o alternativa la directoarele generale gratuite, dar pentru care se plateste o suma de obicei mica pentru acceptarea, publicarea si afisarea site-ului promovat pe termen nelimitat.

– Directoarele specializate nisate si platite acopera diverse domenii de activitate si sunt de obicei cele mai scumpe, insa si cele mai eficiente, cu rezultatele cele mai clare in privinta traficului direct catre website, dar si a relevantei pe care o primesc din partea motoarelor de cautare.

Pentru website-uri profesionale si pentru webmasterii care isi permit, directoarele platite sunt in general (nu intotdeauna!) o alegere mai buna, in care site-urile acceptate sunt atent selectate, astfel ca toate link-urile sunt de calitate. Multe dintre aceste directoare cer plata in avans fara nici o garantie ca websiteul va fi aprobat, iar pentru a evita neplacerile, este indicat ca inscrierea sa fie facuta de catre specialisti in servicii de promovare in directoare, care stiu exact cum sa faca inscrierea astfel incat site-ul sa aiba sanse cat mai mari de a fi acceptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.