De ce da faliment un Magazin Online?

Foarte multe dintre persoanele ce se decid sa isi creeze un magazin online in Romania, se vad nevoiti sa il inchida in mai putin de un an de la crearea magazinului online propriu-zis. Mai mult decat atat, cei mai multi dintre cei ce reusesc sa treaca de primul an, ajung in cele din urma s ail inchida in cel de-al doilea an. De asemenea, foarte putini trec totusi de primii 2 ani. Mai ales pentru tinerii antreprenori, intregul proces de creare magazin online poate deveni o experienta neplacuta din punct de vedere financiar si psihologic. Atunci cand te afli la inceput de drum, ai multe sperante si planuri pentru viitor. Care este cauza pentru care atat de multe magazine online nu ajung sa atinga succesul visat?

Am decis sa simplific motivele, grupandu-le in numai 5 categorii principale, alaturi de cateva sugestii pentru a evita esecul.

  1. Nu ai experienta necesara pentru a porni o afacere in acest domeniu. Daca nu ai lucrat niciodata intr-un magazine traditional, offline, nu ai de unde sa stii toate detaliile care, pana la urma, sunt extrem de importante in functionarea eficienta a magazinului tau online. Trebuie sa stii de dinainte cheltuielile inevitabile. co costurile ascunse, modul de colaborare cu importatorii sau producatorii, timpul real de transport. Insa doar pentru ca nu ai lucrat in trecut in acest domeniu, nu inseamna ca nu poti invata. Adreseaza-te unor consultanti sau unor oameni cu o experienta considerabila. Invata de la ei si aplica totul dupa finalizarea procesului de creare magazin online!
  2. Afacerea nu a fost planificata in mod corect. In cazul in care nu ai conceput de dinainte o strategies au un plan de afaceri minimal, o strategie de afaceri pe termen lung, costurile pre-calculate, estimari de piata, daca nu esti foarte informat cu privicre la ceea ce vinzi si mai ales care anume este publicul tau tinta, daca nu ti-ai format inca o echipa sau daca nu ai cel putin o persoana cu experienta in mediul online, ai toate sansele de a da faliment in primele 6 luni! Nu te poti baza doar pe procesul de creare magazin online. Concepe un plan de afaceri bun pentru primii 2 ani si adauga toate datele, din experienta ta sau din sfaturile consultantilo. E nevoie de multa munca si perseverenta pentru a avea succes in online! Procesul de creare magazin online este doar primul pas!
  3. Procesul de creare magazine online nu a fost unul eficient. Doar pentru tu consideri ca ai realizat un magazin grozav din punctul de vedere al web design –ului, al functionalitatii, preturilor, nu inseamna ca si clientii tau sunt de aceasi parere cu tine! Realizeaza un proces de creare magazine online pentru client, nu pentru tine! Apeleaza la firma cu experienta ce ofera servicii de creare magazin online si bazeaza-te pe expertiza unei echipe profesioniste!
  4. Magazinul tau online este extrem de haotic. Poate ai creat magazinul online pentru o anume nisa la inceput insa, odata cu trecerea timpului, ai observant ca sunt si alte categorii de produse pe piata care se vand foarte bine, asa ca ai adaugat si alte categorii de produse ce nu au nicio legatura cu profilul initial al magazinului tau online. Ce ai de facut? Cladeste-ti un brand si pastreaza-l, mergand si perfectionand magazinul pentru o singura nisa! Magazinul tau online va avea parte de credibilitate in domeniu iar tut e vei bucura de vanzari mari si client fideli!
  5. Clientii nu te stiu si nu te pot gasi in Google. Procesul de creare magazin online a luat sfarsit iar tu te bucuri acum de un magazine grozav, o echipa profesionista, stocuri pregatite si preturi bune. Dar ce faci daca nimeni nu acceseaza website-ul tau? Promovarea atrage clientii noi, iar o campanie de fidelizare mentine clientii existenti.  Prin procedee de SEO iti asiguri vizibilitatea in cadrul motoarelor de cautare cautare, care este extrem de importanta pentru un magazin online!

E nevoie de planificare intensa, de o strategie bine pusa la punct, de un buget realist, de o firma specializata in servicii de creare magazin online, o echipa pregatita si multa motivatie, iar succesul va veni curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.