Sugestii pentru protejarea locuintei personale impotriva spargerilor

Pentru multi dintre noi anul 2015 aduce o serie aparte de provocari, in special legate de confortul si siguranta propriului camin. Ne dorim ca familia noastra sa se bucure de toate momentele petrecute impreuna, intr-un mod care sa le solicite cat mai putin efortul; in egala masura, speram ca toate bunurile si proprietatile noastre vor ramane in deplina siguranta, in mod constant. Insa pentru aceste lucruri avem si noi anumite sarcini de dus la bun sfarsit. Este intelept insa sa invatam din experienta altor oameni, luand sfaturile, trucurile sau sugestiile pe care acestia ni le transmit. De asemenea, din partea expertilor in securitatea spatiilor putem obtine consultanta pentru alegerea unor alarme de locuinte, de ultima generatie.

alarma casa

Sa vedem in continuare o serie de sugestii ce ne pot fi de un real folos, in a ne proteja locuinta, familia, bunurile si securitatea personala:

  • daca  ai un sistem de alarma  ce se declanseaza in mod eronat, in mod repetat, identifica cat de repede problema si rezolv-o; mai apoi, spune-le si vecinilor faptul ca s-ar reparat – altfel risti ca ei sa ignore semnalul de alarma, tocmai datorita acestor repetitii
  • daca cineva vine la usa casei tale si te roaga sa intre ca sa poate da un telefon, mecanicului sau politiei, pastreaza usa inchisa si da chiar tu respectivul telefon.
  • cainii pot sa fie un mod foarte bun de a tine hotii departe de casa ta. Chiar si un caine mic, galagios poate sa fie eficient – infractorilor nu le place ca atentia sa fie atrasa asupra lor. Asigura-te totusi ca  rasele de caini de paza nu sunt intotdeauna cele mai bune animale de companie. Dresajul pentru ascultare si cel pentru atac sunt doua tehnici total diferite – doar primul dintre acestea este adecvat pentru un animal de companie.
  • copacii amplasati langa geamuri, tufisurile care ar putea ascunde un infractor de ochii familiei pot sa fie o  problema majora in planul de protejare a casei tale. Ia in calcul si aceste lucruri cand iti amenajezi curtea si gradina.
Vezi si:  Istoria perdelelor - Renasterea

Desigur, lista ar putea sa continue si cu sfaturi legate de securizarea usilor, a geamurilor, cu sugestii referitoare la configurarea sau chiar alegerea sistemelor de alarma s.a.m.d. Lasam insa aceste lucruri pe seama expertilor,  precum cei din divizia de  sisteme de alarma pentru case, in magazinul Ordis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.