Coroanele funerare

Se obisnuieste ca in momentul in care o persoana cunoscuta a trecut in fiinta, toti cei l-au cunoscut sa depuna coroane funerare la mormantul acesteia, o coroana inscriptionata cu un anumit mesaj.

Coroanele funerare au devenit o traditie a culturii inmormantarii, relativ recent, perioada fiind sfarsitul secolului XIX – inceputul secolului XX. La inceput, coroanele funerare erau folosite omagiilor aduse eroilor nationali.

Treptat, insa, obiceiul depunerii de coroane funerare a fost preluat si in cazul inmormantarilor oricarei persoane, inclusiv la incinerare. Florile insotesc ultimul drum al celui decedat, simbolizand legatura dintre cele doua lumi.

Coroanele funerare pot fi asociate anumitor obiceiuri din cultura traditionala a romanilor. Asa cum coroanele funerare sunt indispensabile unei inmormantari la oras (servicii funerare sector 4), la fel este si obiceiul bradului care nu lipsea la inmormantarile de la sate. Coroanele funerare sunt alcatuite din crengi de brad impodobite cu flori artificiale sau naturale.

La sat, bradul funerar era impodobit in curte in ziua decesului pentru a fi semn ca in casa respectiva se afla un mort. Astfel, oamenii aflau de eveniment si veneau sa spuna o rugaciune pentru iertarea pacatelor persoanei trecute in nefiinta.

Mesaje de condoleante scrise pe coroana

Desi nu exista cuvinte care sa exprime durerea si tristetea pe care pierderea unei persoane dragi le provoaca, intotdeauna la alegerea unei coroane funerare (servicii funerare sector 3) vom incerca sa alegem un mesaj potrivit pe care sa il scriem pe panglica atasat coroanei. Aceste ultime cuvinte sunt importante pentru ca reprezinta esenta tuturor lucrurilor pe care nu am apucat sa le spunem, poate, celor plecati dintre noi. exista o serie de mesaje cu impact, si in acelasi timp sobre, pe care le putem scrie pe panglica atasata unei  coroane funerare.

In mod normal, coroanele au atasata  o panglica fie simpla, fie dubla, care este dispusa pe diagonala. Mesajele de condoleante sau mesajele funerare in general trebuie sa fie scurte, sincere si concise, avand in vedere ca spatiul in care pot fi scrise este unul limitat.

Daca panglica este dubla, se poate specifica numele persoanelor care au trimis coroana funerara, alaturi de mesajul dorit. In cazul in care panglica este una simpla, scrierea se va face pe ambele parti.

Mesajele de condoleante ce se obisnuiesc a fi scrise pe panglica unei coroane funerare sunt de obicei:„Adio inger drag”, „Sincere condoleante”, „Nu te vom uita niciodata”, „Sincere regrete”, „Cu adanca durere”, „Vei ramane vesnic in amintirea noastra”, „Pentru familia indurerata”, „Te vom iubi mereu”, „Odihneste-te in pace!”, „Fiu, sot, tata – nu te vom uita niciodata!”, „Fiica, sotie, mama – nu te vom uita niciodata”, „Un pios omagiu”, „Ne intalnim in ceruri”, „Ingerii sa fie cu tine”, „Un suflet minunat s-a inaltat la cer”, „Vei ramane vesnic in inimile noastre”, „Un ultim si sincer omagiu”, „Cu parere de rau”, „Vei ramane in sufletele noastre”, „Pretuire si amintire eterna”

Desigur ca fiecare persoana poate adapta aceste mesaje in functie de cat de apropiat a fost de cel decedat.

Si florile din care va fi compusa coroana funerara sau aranjamentul funerar sunt importante, de asemenea. Florile alese au semnificatia si mesajul lor, de aceea trebuie acordata importanta si acestora.

Articol servicii funerare Ilfov  www.funerare-ieftine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.