La pas prin Bucuresti! Lucruri inedite pe care sa le descoperi in oras, atunci cand e vremea buna

Putini dintre noi privesc Bucurestiul ca pe un oras turistic, in conditiile in care autoritatile nu au facut mare lucru pentru a evidentia obiectivele turistice, iar bucurestenii prefera sa zboare in locuri indepartate. Totusi, pe langa numeroasele muzee si restaurante, Bucurestiul ascunde o multime de alte lucruri de vazut. O plimbare pe stradutele orasului atunci cand prognoza meteo este favorabila, poate sa contureze foarte bine contrastul dintre nou si vechi si sa ofere cateva peisaje urbane excelente.

Vremea in Bucuresti este, de regula, destul de buna, asadar oricine isi poate lua o zi pentru a descoperi cateva trasee ce pot fi batute la pas.

Ce lucruri noi si inedite pot fi descoperite in Bucuresti?

Un itinerariu excelent poate fi inceput din Zona Obor, cu o plimbare catre Stefan cel mare. Pe o straduta din zona va putea fi descoperita Moara lui Assan, cea mai veche moara cu aburi din Romania. Infiintata in 1853, moara a ajuns sa fie extrem de productiva si de-a lungul timpului aici s-a produs paine, uleiuri vegetale si chiar lacuri, vopseluri si sapunuri. Din pacate, astazi exista doar niste ruine ale vechii mori, insa sunt destul de spectaculoase.

Dupa o plimbare pe strazile Eminescu, Polona si Tunari, poate fi descoperit un alt obiectiv inedit, denumit Casa Fagure. Este o cladire foarte interesanta, intalnita deseori in vestul Europei. Probabil ca nu este cea mai eficienta cladire, data fiind clima in Bucuresti, insa are un impact vizual foarte placut.

Bucurestiul ascunde inclusiv stradute interesante, cum ar fi strada in trepte (Xenofon), care urca pana pe dealul Filaret, sau intrarea Nicoresti, care este un fel de strada Sforii din Brasov, adica este foarte ingusta. Cele doua strazi pot fi bifate cu usurinta pentru cateva poze.

Strada Alexandru Philippide este o alta destinatie pe care orice bucurestean si orice turist trebuie sa o bifeze. Cu o vechime de peste 100 de ani, strada are o multime de conace in stil neo romanesc si chiar cateva comori, precum cea de la numarul 9, unde parcarea este plina de masini de epoca. Cei care doresc sa descopere vechiul Renault 16 sau doua modele de Jaguar (X16 si XJ12), pot sa treaca pe aici.

Pe langa toate aceste locuri ascunse, Bucurestiul ofera o multime de obiective bifate de majoritatea celor care ajung in capitala Romaniei. La pas se pot vizita foarte multe biserici interesante, fortul Chitila, Castelul Vlad Tepes sau muzeul in aer liber Curtea Veche.

Sfaturi pentru cei care vor sa descopere Bucurestiul la pas

Nu exista foarte multe sfaturi, altele decat verificarea starii vremii pe vremea-bucuresti.ro si pregatirea unei perechi de incaltaminte confortabila. Descoperirea Bucurestiului poate sa insemne mai multe zile de plimbare si poate sa fie o adevarata incantare pentru cei care sunt deschisi pentru lucruri noi si in acelasi timp vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.