De ce criterii trebuie sa tinem acont atunci cand alegem suplimentele alimentare?

Un roman din doi consuma suplimente alimentare. Principalele motive: dificultati in gestionarea stresului si tulburari de somn. Exista unele precautii inainte de a lua suplimente alimentare? Iti spunem noi chiar acum.

Intarirea sistemului imunitar, alungarea stresului, eliminarea tulburarlilor de somn…acestea sunt motivele pentru care jumatate din populatia adulta consuma in mod regulat suplimente alimentare. Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in alegerea lor:

– Cumpara-le din farmacie mai degraba decat de pe Internet.

– Evita produsele cu liste interminabile de ingrediente. Contrar ideilor preconcepute, etichetele care cuprind o multime de ingrediente nu garanteaza eficienta produsului, chiar din contra. Pot sa induca anumite interactiuni. Unul din produsele cel mai rau clasate contine numai putin de 22 de substante active. Cel mai bine este sa mizezi pe produse simple pe baza de valeriana spre exemplu, cunoscuta pentru faptul ca favorizeaza somnul prin intermediul proprietatilor sale sedative si calmante.

– Evita taurina si seleniul. Taurina nu este recomandata organismului nostru. Seleniul are o actiune eficienta asupra eliminarii radicalilor liberi insa nu este eficient in gestionarea stresului. Acest oligolement poate, in schimb, sa interactioneze cu unele anticoagulante.

– Sa nu ai incredere in asa-zisul magneziu marin care se prezinta sub forma de oxid de magneziu si care poate avea un efect laxativ.
– Evita suplimentele alimentare sub forma de guma: pe langa faptul ca sunt extrem de atragatoare pentru copii, acestea din urma sunt de obbicei mult prea bogate in zaharuri si in aditivi. Principiile active nu sunt nici ele foarte stabile.

– Atentie la melatonina, consumata de obicei impotriva tulburarilor de somn insa interzisa persoanelor epileptice, asmatice, care sufera de tulburari de comportament, de maladii auto-imune si inflamatorii.

– Cere sfatul unui specialist inainte de a consuma suplimente alimentare pe baza de melatonina. Daca le consumi, trebuie sa stii ca nu este recomandat sa le consumi pe termen lung.

Sursa: https://www.ladepeche.fr/2021/11/08/complements-alimentaires-quels-criteres-pour-bien-choisir-9916187.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.