Despre vitaminele populare

Este posibil sa aveti o baterie de suplimente aproape perfecta pentru a sprijini totul, de la oase si sange pana la inima si multe altele. Dar cand si cum iei vitaminele, uleiul de peste si probioticele pot fi la fel de importante ca ceea ce consumi. Obtineti maximul din aceste suplimente populare cu acest ghid cuprinzator pentru sincronizare, combinare si dozare.

Calciu
In doze mai mari de 250 miligrame, calciul si magneziul tind sa concureze impotriva absorbtiei. Dar ambele sunt esentiale pentru sanatatea oaselor, iar comoditatea suplimentara de a le lua intr-un supliment combinat, poate depasi procentrul relativ mic din fiecare care nu poate fi absorbit.

Luati calciul din mancare, si in doze mici, organismul absoarbe mai usor dozele mici decat cele mai mari. Daca puteti luati calciul intr-un timp diferit al zilei decat zincul si fierul.

Fier
Pentru absorbtie maxima este mai bine sa luati fierul pe stomacul gol. Daca nu aveti stomac sensibil, luati-l dimineata, si spalati-l cu suc de portocale. Pentru a preveni constipatia, evitati forma feroasa a sulfatului si asigurati-va ca consumati multa apa si mancati multe fibre. Daca aveti stomacul sensibil, incercati disgiclinatul de fier.
Luati de la 60 pana la 120 de miligrame de fier cu un aliment care contine vitamina C inainte de micul dejun, si cu cel putin doua ore inainte de a lua vitamina E sau multivitamine.

Ulei de peste
Uleiul de peste poate provoca stres gastric, deci trebuie sa il luati intotdeauna cu alimente. In plus, grasimea din mancare va va ajuta si la absorbtie. Pentru ca poate fi greu de digerat, consumati uleiul de peste in doze divizate, si niciodata chiar inainte de exercitii fizice.

Daca va luptati cu digestia suplimentelor cu ulei de peste, incercati o versiune emulsionata, care poate fi mai usor de digerat si absorbit. Uleiul de peste poate fi amestecat cu majoritatea altelor suplimente, dar nu-l luati cu ginkgo biloba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.