Tipuri de aspiratoare si utilitatea lor

tipuri de aspiratoare

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aspiratorul a fost inventat in 1860 de catre Daniel Hess, insa de atunci acest aparat si-a tot modificat forma si tehnologia, dar utilitatea sa este aceeasi: sa aspire murdaria.

In ziua de astazi exista aspiratoare performante care ne ajuta sa curatam cu abur, exista aspiratoare robot care fac treaba in locul nostru, insa si aspiratoarele clasice sunt la mare cautare si de nelipsit in orice gospodarie.

Tipuri de aspiratoare

Aspiratoare conventionale cu sac. Acestea sunt cele mai populare si cele mai simple. Aspira murdaria pastrand-o intr-un sac de unica folosinta sau care poate fi curatat. Sunt printre cele mai ieftine si isi fac fara probleme treaba pentru care au fost create. Pretul variaza in functie de puterea de aspirare.

Aspiratoare fara sac. Acestea sunt ceva mai noi si in loc de sac au mai multe filtre si un spatiu de depozitare a mizeriei. Mizeria se arunca foarte usor la cosul de gunoi si aspiratorul este ca nou. Filtrele de calitate il fac sa fie mai bine cotat decat un aspirator cu sac. Puterea de aspirare variaza de la model la model si cu cat este mai puternic, cu atat este mai scump. Acestea sunt cele mai eficiente aspiratoare de pe piata.

Aspiratoarele verticale. Sunt in general aspiratoare cu sau sau fara sac cu un brat foarte lung si drept. Tot aparatul este concentrat in acel brat, neffind nevoiti sa mai taraim dupa noi prin casa acel dispozitiv cu roti unde se pastreaza mizeria la aspiratorul clasic. Aspiratoarele verticale sunt destul de scumpe, insa eficienta de curatare nu este tocmai buna. Pentru ca un aspirator vertical sa fie usor de folosit, acesta trebuie sa fie usor. El are inclus pe brat si motorul si spatiul de depozitare a mizeriei. Astfel ca nu prea se poate pune un motor puternic pe brat, fiindca acesta ar avea multe kg in plus si ar fi greu de manevrat.

Aspiratoare cu abur. Sunt aspiratoare folosite in special pentru curatarea textilelor, fiind foarte bune din acest punct de vedere. Daca vrem sa curatam o canapea textila sau un covor pe care am scapat cafea, aspiratoarele cu abur reprezinta o solutie.

Aspiratoare robot – acestea sunt ultima generatie de aspiratoare. Dupa cum si numele spune, sunt aspiratoare care aspira singure, facand treaba in locul nostru. Sunt dotate cu o serie de senzori si tehnologii care le permit sa aspire si chiar sa dea cu mopul in locul nostru. Eficienta lor este data in special de producator si de pretul de achizitie. Un aspirator robot bun costa peste 1300 lei. La inceput poate parea o suma mare, insa pe termen lung aceasta suma este amortizata datorita faptului ca vom avea noi mai mult timp la dispozitie si totodata vom avea casa mai curata cu un efort minim. Cei care detin un astfel de aspirator robot au pareri bune despre produs, fiind incantati de utilitatea lui, de cum aspira si mai ales de faptul ca nu necesita prea multa ingrijire.

Acestea fiind spuse, in functie de nevoile noastre ne putem alege si aspiratorul. Daca vrem o casa curata fara prea mari batai de cap si bugetul ne permite, atunci optam pentru un aspirator robot. Daca nu avem incredere in tehnologie si suntem obisnuiti sa facem noi curatenie in fiecare sambata, atunci putem opta pentru un aspirator clasic fara sac.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.