Cred ca cea mai potrivita caracterizare a tipului de aloe pe care o utilizam a fost furnizata de medicul american dr. Ivan Danhof, care a spus:
“Cea mai buna aloe este un preparat care maximizeaza constituentii doriti, minimizeaza orice ingredient cu efecte nedorite, mentine constituentii intr-o forma nealterata si activa, prezerva actiunile si binefacerile si este prezenta in produsul final in cantitati care, intr-adevar, pot produce rezultatul dorit atunci cand produsul este utilizat conform recomandarilor”.
In prezent cred ca cea mai buna forma de aloe este Aloe Vera Gel pur 100% stabilizat, administrat ca o bautura medicinala. Acest gel stabilizat ar trebui sa fie ingredientul principal al oricarui produs cu aplicatie locala cum ar fi sampoane, crème si unguenta, lotiuni si spray-uri.
In prezent, aloe vera este cultivata in scop comercial, in principal in Valea Rio Grande din Texas, USA, in Filipine, Republica Dominicana, Africa de Sud, Spania si Australia. Exista mai multe companii care comercializeaza o varietate produse de aloe, unele excelente, iar altele absolut ineficiente. Pentru ca orice bautura sa poata avea efecte benefice, cred ca aceasta trebuie sa contina o cantitate suficienta de gel parenchimatos. Daca un produs este limpede, arata ca apa si are gustul apei, atunci probabil este apa, si nu aduce niciun beneficiu deosebit.
Aloe Vera Gel, stabilizat la rece, preparatul meu preferat, are o puritate de aproximativ 97% si este produsul care se apropie cel mai mult de gelul crud natural extras din planta. Asa cum am mai spus, este extrem de sigur si netoxic, desi cand oamenii il consuma prima data, este posibil sa-I rascoleasca intr-un fel sau altul. Unii oameni s-ar putea sa simta o modificare a atransitului intestinal, timp de cateva zile, impreuna cu un usor discomfort abdominal, dar aceste stari dispar curand. Unii oameni considera aceasta faza initiala ca una de detoxifiere, dar eu cred ca acest termen este impropriu, intrucat este doar efectul aloei vera asupra intestinului.