Care sunt intrebarile cel mai des intalnite atunci cand tinem un regim?

Ar trebui sa consum alimente feculente seara? Alimentele feculente nu ar trebui sa fie evitate atunci cand tii un regim. Mai ales daca esti genul de persoana care are tendinta sa mai rontaie ceva dupa mese. Cel mai bine ar fi ca atunci cand vrei sa slabesti sa consumi alimentele feculente la pranz si la cina dar intr-o cantitate mai mica decat de obicei. Astfel nu vei mai rontai nimic altceva dupa mese. Trebuie sa consumi, bineinteles mai multe legume si sa incerci sa reduci incet-incet cantitatea de feculente.

Trebuie sa privilegiez unele alimente in detrimentul altora? Da, trebuie sa le privilegiezi pe cele care contin un nivel important de fibre. Dar trebuie sa consumi si legume. Adica sa ai un meniu variat si echilibrat. In  farfurie, se recomanda sa se consume mai ales alimente de cele mai variate culori si sa se privilegieze savorile, sa pui mai ales busuioc si alte ierburi pentru a pune cel mai bine preparatele in valoare. Se poate consuma de asemenea si carne rosie, dar doar o data pe saptamana. Se poate consuma si iaurt intre mese pentru a se regla nivelul de leptina, hormonul satietatii.

Daca reusesc sa slabesc repede, voi pune la fel de repede kilogramele inapoi? Nu, daca reusesti sa iti schimbi in timp comportamentul alimentar. Va trebui sa schimbi felul in care privesti mancarea si sa iti dai seama de alimentele pe care le consumi si de ce. Adica sa renunti la « emotional food ».

Trebuie sa renunt la anumite bauturi? Daca vrei sa slabesti, va trebui sa lasi deoparte sucurile de fructe care pot ridica nivelul de insulina. Alcooul, cotnine si el foarte multe calorii deci ar trebui sa fie evitat. Au grija si la cafeina deoarece te poate face nervos si sa mananci compulsiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.