Plasele de tantari, accesoriile pentru geamuri termopane fara de care confortul nu este chiar atat de mare

Proprietatile geamurilor termopan i-au facut pe majoritatea oamenilor sa isi monteze ferestre de acest fel. Oricat de eficiente ar fi atunci cand vine vorba despre izolarea termica si fonica sau despre rezistenta in timp, geamurile termopan pot avea o mica problema atunci cand vine vorba despre insecte. Daca nu sunt dotate cu o plasa de tantari, exista riscul ca pe timp de vara o multime de insecte sa nu isi stapaneasca curiozitatea de a intra in casa, pe geamul deschis.

Tocmai de aceea, cel mai important accesoriu pentru geamurile termopane este aceasta plasa. Destul de ieftina, usor de montat si foarte eficienta, plasa de tantari este indicata la orice tip de geam.
Conform specialistilor de la reparatiitermopane-pvc.ro, exista mai multe tipuri de plase tantari, fiecare cu proprietati diferite.

Care sunt principalele tipuri de plase de tantari?

1. Cele cu balamale. Sunt cele mai populare, aproape orice geam termopan cu plasa fiind echipat cu acest tip de bariera impotriva micilor insecte. Sistemul de prindere al plasei este simplu, prin doua balamale montate pe geam, iar utilizarea este si ea la fel de simpla. Nu necesita intretinere si pot fi protejate pe timp de iarna prin demontare.

2. Cele fixe. Nu sunt chiar atat de atractive, in conditiile in care odata ce sunt montate, nu pot fi deschise. Acestea sunt montate cu cleme si sunt folosite doar pentru geamuri. La fel ca si in cazul plaselor cu balamale, pot fi demontate pe timp de iarna pentru a preveni uzura.

3. Cele de tip rulou. Cei care doresc o solutie eleganta si practica, opteaza pentru plase de insecte rulou. Acestea sunt montate intr-o caseta in exteriorul ferestrei si se inchid sau deschid prin intermediul unui snur. Deschiderea plaselor de tip rulou se face vertical, de cele mai multe ori, insa exista si variante de deschidere orizontala. Este adevarat ca sunt ceva mai costisitoare, insa sunt si mult mai atractive decat primele doua solutii.

4. Cele Plisee. Sunt ultima inovatie japoneza in materie de plase de tantari si sunt ideale pentru orice tip de tamplarie, inclusiv pentru termopan. Sunt destinate, de regula, geamurilor si usilor cu dimensiuni foarte mari. Dintre toate tipurile de plase de tantari sunt cele mai atractive din punct de vedere estetic, dar si din punct de vedere al rezistentei. De regula, plasa este realizata dintr-o fibra de sticla cu ochiuri fine, care rezista la foc si la variatii de temperatura si nu afecteaza vizibilitatea.

Alegerea unei plase perfecte de tantari trebuie sa se faca in functie de dimensiunea geamului, in functie de zona in care urmeaza a fi montate si evident, in functie de preferintele estetice. Din fericire, optiunile sunt destul de variate, asadar, exista o plasa de tantari pentru orice utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.