În ziua de azi, multe persoane așteaptă cu nerăbdare să devină proprietarii unui apartament sau chiar a unui spațiu comercial. În acest sens, putem observa că pe zi ce trece apar din ce în ce mai multe șantiere destinate construcției de vile, blocuri sau mall-uri. Este destul de greu de ignorat faptul că se desfășoară numeroase activități de construcție în jurul nostru, în principal din cauza sacilor de moloz aruncați în mod necorespunzător. Astfel, dacă sunteți în proces de construcție, trebuie să cunoașteți câteva bune practici pentru gestionarea deșeurilor:
- Colaborați cu o companie de debarasare moloz
Cu siguranță o să doriți să gestionați singur problema deșeurilor, însă probabil nu ați analizat cu totul această variantă. Transportarea molozului implică experiență, forță și cunoștințe pentru gestionarea sigură și eficientă a materialelor periculoase. Poate că dețineți aceste abilități, însă timpul este o resursă care vă poate anula toate planurile. Nu numai că o să opriți activitatea de pe șantier pentru câteva ore deoarece aveți nevoie de ajutor la umplerea sacilor cu moloz și încărcarea lor în autoutilitară, dar o să pierdeți ore bune în trafic până ajungeți la cea mai apropiată groapă de gunoi. Apelând la o companie specializată în serviciul de debarasare moloz aveți posibilitatea de a elibera șantierul de gunoi fără să opriți activitatea.
- Reutilizati deșeurile
Desigur, majoritatea meseriașilor se rezumă la transportarea resturilor la groapă de gunoi, însă aceștia nu știu că le pot valorifica și chiar face profit de pe urmă lor. Reciclarea deșeurilor vă ajută să economisiți bani și chiar să generați un venit din vânzarea unor noi produse. În acest sens, luați în calcul crearea unor noi obiecte de mobilier din resturile de lemn sau chiar topirea metalelor și confecționarea unor produse noi.
- Donați materialele de construcții rămase
La sfârșitul proiectul puteți realiza că ați rămas cu materiale nereciclabile în stare bună, însă nu știți ce să faceți cu ele. O bună practică presupune donarea acestora către spitale, școli, biserici sau chiar organizații non-guvernamentale care se ocupă cu construirea caselor pentru persoane defavorizate. Luați legătura cu administratorul organizației și stabiliți împreună toate datele necesare procesului de donație. În acest fel, ați reușit să nu irosiți materiale calitative și chiar să și ajutați alte persoane în construirea unei locuințe.