5 strategii naturale pentru a tine sub control un nivel ridicat de colesterol

Atunci cand vrei sa tii sub control un nivel ridicat de colesterol, nu este neaparata nevoie sa apelezi la medicamente. Exista unele strategii 100% naturale, foarte eficiente atunci cand vine vorba despre tinerea sub control a nivelului ridicat de colesterol.

Fa cat mai multa miscare. Exercitiul fizic reprezinta cea mai buna modalitate de a controla un colesterol ridicat. Datorita sportului, grasimile rele se vor descompune mai usor si in paralel, sinteza grasimilor bune va fi si ea ameliorata.

Consuma mai multi acizi grasi omega 3. Acizii grasi omega 3 se regasesc in numeroase alimente si sunt extrem de benefici pentru sanatatea cardiovasculara, cum ar fi pestii, semintele sau fructele uscate. Asimilarra acestor acizi va duce la marirea nivelului de lipide din organism care contribuie la curatarea arterelor si in consecinta la reducerea nivelului ridicat de colesterol rau.

Mareste consumul de proteine vegetale. Proteinele nu ar trebui sa lipseasca niciodata de la tine din alimentatie. Sunt macronutrienti care intervin in numeroase procese ale organismului si care sunt determinanti pentru o mai buna calitate a vietii.

Dar numeroase surse de proteine sunt de origine animala, de unde si inconvenientul, deoarece contin foarte mult colesterol. Deci cel mai bine ar fi sa consumi produse vegetale precum soia, linte, fasole, fructe uscate, orez sau spirulina.

Comsuma doza de fibre recomandata. Alimentele bogate in fibre precum cerealele integrale sau legumele sunt esentiale atunci cand iti doresti sa controlezi colesterolul prin intermediul alimentatiei. Fibrele solubile in special, sunt cele care vor reduce absorbtia de colesterol in intestin, impiedicand ca acesta sa fie reabsorbit inapoi in sange.

Vezi si:  O afacere buna utilizand un pat de cosmetica

Evita fumatul pe cat posibil. Este mai greu pentru un fumator sa controleze nivelul de colesterol. Acest inamic al sanatatii este cel care contine in jur de 19 substante chimice care afecteaza in foarte multe feluri functiile vitale ale corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.