Orice tratament poate fi efectuat intr-o clinica stomatologica in Bucuresti precum ProDent Clinic, unde medicii sunt foarte experimentati si dispun de cele mai noi si moderne echipamente. Astfel, cei care au nevoie de rezectie apicala pot apela cu incredere la acest cabinet, pentru a avea parte de conditii optime si de un tratament efectuat cu precizie, eficienta si siguranta.
Cand este necesara rezectia apicala?
Rezectia apicala este considerata o interventie chirurgicala destul de delicata prin intermediul careia se indeparteaza un chist sau un granulom prezent in varful radacinii dentare. Astfel, exista mai multe situatii in care procedura este recomandata, precum atunci cand, din diferite motive, nu poate fi urmat un tratament endodontic, atunci cand intervin probleme cu privire la reabilitarea protetica a dintilor, cand apar fracturi, diferite blocaje la nivelul canalului, fie cand leziunile nu pot fi remediate cu ajutorul tratamentului endodontic.
Cat de eficienta este rezectia apicala?
Atat timp cat aceasta este urmata intr-o clinica stomatologica Bucuresti profesionista precum ProDent, clientii se bucura de cele mai bune conditii si nu vor intalni probleme, rata de succes fiind de peste 95%.
Cum se efectueaza?
De cele mai multe ori acest tratament poate fi efectuat in cazul tuturor dintilor, cu toate ca pot interveni anumite limitari, in functie de fiecare caz in parte. Astfel, totul se efectueaza sub efectul anesteziei locale, pentru ca pacientii sa nu se confrunte cu disconfort, iar in cazul celor mai anxiosi, se poate apela la anestezia generala, insa astfel de situatii sunt foarte rare. Cu alte cuvinte, pacientii sunt constienti pe toata durata interventiei si pot comunica cu medicul, iar totul incepe prin efectuarea unei incizii la nivelul gingiei, in dreptul dintelui afectat, pentru crearea unei cai de acces catre infectie.
Ulterior se indeparteaza structura osoasa afectata si varful radacinii dentare, iar canalul este curatat, igienizat si obturat, pentru evitarea unor infectii ulterioare. Mai apoi locul incizat este suturat, iar firele folosite se indeparteaza cateva zile mai tarziu, timp in care se recomanda evitarea mancarurilor dure, care sa implice o forta masticatorie importanta. De asemenea, se recomanda cateva zile de odihna pacientilor, in care sa nu depuna efort.
Evitarea problemelor
Rezectia apicala se aplica, de obicei, ca o ultima incercare de salvare a unui dinte, care in alte conditii ar fi trebuit extras. In schimb, este mult mai simplu ca astfel de probleme sa fie evitate prin adoptarea unei igiene orale riguroase si prin controale la fiecare sase luni la stomatolog.