Dantură în stomatologia modernă: frumusețe și funcționalitate, obligatoriu!

Normele după care dentiția umană este definită în manualele de stomatologie sunt tangențiale celor după care proporțiile de aur sunt definite în artă. Îngrijită corespunzător, ea are un aspect plăcut, din punct de vedere estetic, iar masticația și ocluzia (mușcătura) sunt, în același timp, corecte, fără ca ție să îți fie îngreunat procesul masticator. Traumatismele cavității bucale sunt, așadar, ușor de evitat, iar zâmbetul este întotdeauna strălucitor.

Dantura vizibilă ochiului liber nu reprezintă, însă, totalitatea dentiției. Doar două treimi din suprafața dintelui este observată, ceea ce înseamnă că dinții au nevoie de un suport solid pentru susținere și dezvoltare. Parodontoza este afecțiunea dentară care se manifestă la nivelul osos al dentiției. Ea atacă baza sistemului dentar. Dacă te întrebi cum se tratează parodontoza, este important să știi că aceasta este considerată o boală, iar ea are mai multe stadii de evoluție. Gingivita este punctul incipient al parodontozei, ea poate fi tratată și eliminată complet, însă neglijarea simptomelor simple precum sângerarea gingivală sau inflamarea la nivelul gingiilor, duce la parodontită superficială și parodontită avansată.

Gravitatea parodontozei poate fi, uneori, ireversibilă. Mobilitatea dinților devine unul din efectele des întâlnite. Apariția parodontitei pornește, la fel ca alte afecțiuni ale dinților, de la igiena orală realizată în mod necorespunzător. Periajul dentar, folosirea aței dentare sau a apei de gură nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Placa bacteriană se depune, iar mai apoi se transformă în tartru. Neîndepărtat de un specialist, tartrul acționează asupra gingiilor și provoacă afecțiuni precum parodontita. Aceasta poate fi o urgență stomatologică ce duce la crearea cazurior de chirurgie dentară.

Vezi si:  Marire buze

Dacă afecțiunile dentare sunt tratate la timp, iar dinții tăi sunt sănătoși, este binevenită și albirea profesională a dinților. Pentru că un adevăr general valabil este faptul că toți sunt preocupați de cosmetica dentară și vor zâmbete care atrag toate privirile. Miturile s-au învârtit în jurul metodelor noi apărute care au servit la cosmetizarea defectelor danturii. Este bine de știut că albirea dinților nu este dureroasă. Sensibilitatea suprafeței dentare poate fi sporită pentru câteva zile, însă nu durează și este suportabilă. Albirea profesională a dinților este cea mai rapidă metodă pentru un zâmbet strălucitor. Dinții pot fi albiți cu câteva nuanțe și de acasă, însă specialiștii recomandă ca aceste metode să fie evitate. Albirea dinților acasă nu dă întotdeauna rezultatele dorite și este de preferat să apelezi la un medic specialist, care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Așadar, reține câteva aspecte importante pentru ca dantura ta să rămână sănătoasă: ai grijă ca periajul zilnic să fie minuțios, dar nu agresiv, folosește apa de gură și ața dentară, iar pentru o cosmetizare profesională a dinților, apelează întotdeauna la un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.