Cum sa alegi produse de frumusete mai sanatoase

Sa ai grija de pielea ta este un lucru bun insa sa faci acest lucru cu produse adaptate, sanatoase, este si mai bine. Cum am putea sa alegem produse mai sanatoase? Perturbatori endocrinieni, parabeni, produse chimice…te ajutam sa alegi produse de frumusete mai sanatoase.

Privilegiaza ingrediente bio sau de origine naturala

Pentru produse de frumusete mai sanatoase, opteaza pentru formule naturale, minim 95%. Produsele in cauza au o mentiune speciala pe ambalaj. Alege-le pe cele care au in componenta ingrediente de origine biologica, pe cat posibil. Vei evita astfel pesticidele si poluantii.

Respecta echilibrul cutanat

pH-ul fiziologic al epidermei este de aproximativ 5,5. Privilegiaza produsele cu un pH similar pentru a respecta echilibrul cutanat si, drept urmare, pentru a evita orice sensibilitate sau reactie.

Evita alergenii si compusii care irita

Pe piata exista numeroase produse cu compusi care provoaca iritatii care ajung sa agreseze pielea. Printre compusii de evitat: sodiu, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone.

Ingrijeste-ti si hraneste-ti in mod eficient pielea

Pentru asta, trebuie sa eviti compusii de origine petrochimica. De ce? Deoarece impiedica evaporarea apei prin epiderma si nu hidrateaza decat in mod superficial. Or, pielea are nevoie sa fie ingrijita si hranita in mod eficient pentru a i se asigura functiile vitale. Opteaza pentru uleiuri sau un unt vegetal.

Evita elementele nocive pentru sanatate si pentru mediul inconjurator

Iata cativa compusi de evitat pentru a-ti proteja sanatatea si mediul: compusi de origine petrochimica, BHA, BHT, parabeni sau silicon.
Un produs cosmetic sanatos ar trebui sa contina emolienti (care refac matricea intercelulara a pielii, de obicei agresata de diferitii agenti din mediul inconjurator) si antioxidanti deoarece sunt in masura sa previna impactul daunator al radicalilor liberi, in mod ideal antixodiantii ar trebui sa se regaseasca intr-un produs cosmetic intr-un numar cat mai mare cu putinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.