4 ponturi pentru a pierde în greutate

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ții cu strictețe o dietă, să mergi regulat la sala de fitness și totuși să nu vezi rezultatele dorite reflectându-se asupra corpului tău? Chiar dacă în primele zile sau săptămâni de la începerea programului de slăbit ai pierdut câteva kilograme, acum ți se pare că ai ajuns să te chinui fără folos.

Tot acest proces are o explicație și, mai presus de toate, are și o rezolvare. Ți se întâmplă să nu mai obții rezultatele la care ai sperat deoarece corpul tău s-a obișnuit cu programul impus, a intrat în rutină, iar metabolismul nu mai funcționează la o capacitate optimă.

Iată 4 ponturi pentru a-ți grăbi metabolismul și a continua să pierzi în greutate, chiar și atunci când organismul tău pare că nu vrea să mai iasă din faza de stagnare.

1. Redu numărul de calorii!

Pentru a slăbi un kilogram într-o săptămână, ar trebui să consumi aproximativ 3.500 de calorii în acest interval. Dacă stăm să ne gândim că unele persoane pot consuma acest număr de calorii chiar și într-o zi, nu este greu să ne dăm seama de ce nu slăbim, ci dimpotrivă ne îngrășăm pe zi ce trece!

Dacă ești pus pe fapte mari, poți combina reducerea numărului de calorii cu creșterea numărului de exerciții sau a orelor de antrenament. Achiziționează câteva greutati fitness, cum ar fi gantera, haltera sau orice alt accesoriu care ți se pare mai potrivit și poți începe să te antrenezi acasă.

În afară de faptul că vei obține rezultate uimitoare, acest program te va ține ocupat și îți va distrage atenția de la senzația de foame.

2. Redu consumul de carbohidrați

Lucrurile sunt destul de simple, dacă te întrebi cum anume contribuie carbohidrații la procesul de îngrășare. Corpul nostru are o limită în ceea ce privește depozitele de carbohidrați pe care le poate face. Aceste depozite se află în mușchi, dar și în țesutul adipos și ficat.

Odată ce depozitele de carbohidrați din mușchi sunt pline, organismul va stoca excesul ca și grăsime, în țesutul adipos. Așadar, dacă ai început un plan de slăbit, ai redus numărul de calorii, dar consumul de carbohidrați a rămas la cote înalte, atunci nu vei vedea rezultate prea curând.

Soluția este să golești rezervele de glicogen din organism, pentru a-i permite acestuia să folosească alți nutrienți ca și combustibil, în special grăsimi. Pentru a obține asta, trebuie să reduci consumul de carbohidrați sub 20% din aportul zilnic de macronutrienți. În plus, este necesar să menții un nivel crescut al aportului de proteine, ideal undeva pe la 40 – 50% din totalul de macronutrienți/zi, în timp ce consumul de grăsimi trebuie să se încadreze în porția rămasă, de 30 – 40%.

3. Consumă mai multe grăsimi bune

Grăsimile sunt o parte importantă a oricărei diete sănătoase, iar consumul regulat poate avea ca rezultat chiar reducerea numărului de centimetri din talie, precum și un nivel mai crescut de testosteron.

Acestea reduc inflamațiile din organism, cel mai adesea asociate cu obezitatea și ajută la prevenirea distribuirii grăsimii în zona de mijloc a corpului (pe abdomen și șolduri).

Cele mai bune surse de grăsimi sănătoase sunt migdalele, nucile caju, avocado, semințele de chia sau chiar semințele de dovleac.

4. Încearcă postul intermitent

O expresie provenită din limba engleză, ca și procedeul de altfel. „Intermittent fastig” este expresia originală și nu are legătură cu postul religios de la noi. Procedeul presupune ca cel care îl adoptă să alterneze perioade scurte în care nu mănâncă niciun fel de aliment cu perioade scurte în care mănâncă. Deci, cum ar veni, un fel de mâncat intermitent, în reprize.

Deși pare ușor, acest procedeu poate da mult mai multe bătăi de cap decât orice altă dietă sau program de antrenament. Cei mai muți oameni nu suportă foarte bine scăderea drastică a aportului de alimente și experimentează o senzație de foame intensă, dureri de cap și amețeli, așa că trebuie văzut ca o ultimă soluție, în cazul în care alte metode de a slăbi nu dau rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.