Ce instrument muzical de jucarie sa oferi copilului?

Muzica poate deveni o pasiune pentru oricine, inca de la cea mai frageda varsta. Triste sau vesele, acordurile muzicale atrag atentia celor mici, le misca spiritul si corpul si ii determina sa le imite sunetele, amuzandu-i pe parinti peste masura.

Daca le place sa asculte muzica si sa fredoneze melodiile pe care le aud, cu siguranta le va placea sa si cante la un instrument muzical, fie el si de jucarie. Iar instrumentele muzicale de jucarie nu sunt doar niste simple obiecte ce aduc culoare si veselie micutilor; ele vin cu o sumedenie de beneficii pentru dezvoltarea copiilor. Cresterea capacitatii de invatare si memorare si dezvoltarea empatiei sunt doar cateva dintre avantajele pe care le ofera folosirea frecventa a unui instrument muzical.

Daca te gandesti sa faci cadou micutului tau o astfel de jucarie si nu ai idee pentru ce fel de instrument muzical sa optezi, noi iti recomandam cateva optiuni:

Chitara clasica cu corzi din plastic si baterii. Chitara este un instrument muzical pe care il poti oferi copilului inca de cand acesta implineste varsta de 3 ani. Cu ajutorul acesteia, cel mic se va distra de minune intrand in fascinanta si minunata lume a sunetelor. In plus, chitara contribuie la imbunatatirea dexteritatii si la dezvoltarea creativitatii. Ca sa nu mai pomenim ca acest instrument este suficient pentru copii sa reproduca piesele lor preferate fara a mai fi nevoie de alte instrumente muzicale de acompaniament. Aceeasi calitate o intalnim si in cazul orgai de jucarie.

Xilofonul. Indiferent de varsta pe care o are copilasul tau, xilofonul este o jucarie ideala care ii va aduce multa placere, deoarece ii permite micutului sa creeze fel si fel de sunete. Mai mult decat atat, xilofonul ofera copilului posibilitatea de a sustine ritmul oricarei melodii pe care o aude, creand o atmosfera placuta celor din jurul sau. De asemenea, tot lovind clapele xilofonului, cel mic va gasi inspiratie sa creeze propriile sale melodii. Ca in cazul chitarei, xilofonul de jucarie este recomandat copiilor de minim 3 ani.

Tamburina. Un alt instrument muzical de jucarie ce ii determina pe copii sa-si imbunatateasca ritmul este tamburina. Batand si scuturand acest instrument fascinant, micutul va putea reproduce orice sunete pe care le aude in natura. In plus, tamburina este grozava in dezvoltarea dexteritatii si coordonarii. Este si ea recomandata copiilor peste 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.