Viitorul software-ului de simulare in 2020

Software-ul de simulare a facut progrese majore in ultimii ani, iar 2020 va continua aceasta tendinta. In anul urmator, vor exista o serie de schimbari definitorii care vor evidentia evolutiile notabile ale software-ului si impactul sau asupra industriei.

IA si invatarea automata
La fel ca multe alte industrii si tehnologii, IA si invatarea automata au un rol important in anul urmator. Pentru simulare, exista o oportunitate clara de a utiliza IA si invatarea automata pentru a finaliza procesele de baza si administrarea pentru a economisi timp inginerilor sau a simplifica procedurile. Setarea parametrilor este o astfel de zona. Un motor de invatare automata poate monitoriza utilizarea inginerilor seniori de instrumente de simulare, inclusiv modul in care il folosesc si ce parametri au setat, pentru a recrea cu exactitate acest lucru intr-o masura pentru inginerii mai putin experimentati si pentru a le permite sa utilizeze instrumentul.

Pentru o companie aerospatiala cu sute, chiar mii de angajați, dintre care doar 5% pot utiliza in prezent tehnologia de simulare, IA si invatarea automata il vor face mai accesibil, astfel ca poate 15-20 la suta dintre angajati o pot utiliza. In mod clar, aceasta este o victorie pentru acea companie, care poate acum sa angajeze mai mult timp si energie pentru procesul de simulare, fara a fi nevoie sa angajeze mai multi ingineri superiori.

Un alt domeniu pe care IA / ML il poate ajuta cu simularea este sa foloseasca solver-uri de retea neuronala bazate pe date sau informate fizic pentru a accelera simularea prin ordine de marime. In loc sa rezolve ecuatiile diferentiale partiale de ordinul doi (PDE) folosind metode numerice traditionale, cum ar fi elementul finit sau metodele de volum finit, aceste metode IA / ML mai noi folosesc retele neurale pentru a rezolva PDE. S-a demonstrat ca aceste metode functioneaza cu geometrii simple si conditii de delimitare. Lucram la aplicarea acestor noi metode la problemele complexe din lumea reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.