4 programe gratuite pentru a modifica un PDF

Trebuie sa modifici un fisier PDF? Acesta din urma este astfel conceput pentru a nu se putea interveni insa, acum, poti face acest lucru cu ajutorul acestor 4 programe gratuite.

Libre Office

Daca deschizi un fisier PDF in programul gratuit Libre Office il vei putea cu usurinta transforma intr-un format compatibil cu programul sis a efectuezi astfel toate modificarile encesare.

Din momentul in care conversia a fost efectuata vei ajunge la un fisier 1000% modificabil. Daca iti doresti sa elaborezi un nou fisier PDF este de ajuns sa exportezi documentul din nou.

Acrobat Reader

Numeroase persoane folosesc programul Acrobat Reader pentru a citi fisiere PDF. Cu ajutorul lui insa poti realiza cateva modificari la un document. Poti adauga noi zone de text sau de desen.

Este o functionalitate interesanta pentru a semna un formular fara sa fii nevoit sa il scanezi sau sa il printezi mai apoi. Posibilitatile sunt mai reduse decat in cazul lui Libre Office insa acest program poate fi suficient daca nu ai nevoie sa modifici elemente din text.

Foxit Reader

La fel ca si Acrobat Reader, Foxit Reader ofera posibilitaea de a insera text. In schimb, trebuie sa stii ca textul de orogine va ramane mereu prezent in PDF, la fel ca si in cazul lui Acrobat Reader.

InkScape

Cu programul InkScape ai posibilitatea de a modifica un fisier PDF, adaptand forma initiala a documentului. Din momentul in care deschizi un document cu acest program vei putea folosi o icoana de modificare a textului si sa selectezi zonele care te intereseaza.

Aceasta solutie prezinta particularitatea de a permite o modificare a textului ceea ce Foxit Reader si Acrobat Reader nu permit. Optiunile sunt mai complexe in cazul lui InkScape si permite evitarea cu mai mare usurinta a decalajelor in privinta tipografiei.

Cunoscand existenta acestor prgrame vei avea o solutie rapida la indemana atunci cand trebuie sa trimiti rapid un fisier PDF semnat sau sa schimbi/corectezi unele elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.