Barbatii care iau concediu de paternitate pentru a avea beneficii familiale de durata

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

CHARLOTTE, N.C. (WBTV) – Pregatit sau nu, Richie Goodman stie ca in 24 de ore de acum viata urmeaza sa se schimbe.

„Ultima zi ca o familie de trei, iar maine, sper ca totul va merge bine si vom fi o familie de patru”, a spus Goodman.

El lucreaza pentru Duke Energy in Charlotte si este ultima zi inainte de a sosi copilul numarul doi. Profita de politica de concediu parental a lui Duke Energy si primeste sase saptamani de concediu – platite integral. El spune ca rolul mamei si al tatalui este esential in structura familiei lor.

„Exista lucruri mici cum ar fi sa pot merge la magazinul alimentar in mijlocul gripei maxime si al sezonului rece, iar sotia mea nu trebuie sa ia un copil cu ea pentru ca sunt la serviciu”, a spus Goodman. „Atunci lucreaza doar cu sotia mea si parteneriatul nostru ca parinti pentru doi copii fata de unul. Cum arata acea dinamica. Cum pot sa fiu de ajutor si sa fiu prezent.”

Goodman pare sa fie exceptia reguli. Potrivit Departamentului Muncii, 70 la suta dintre tati iau doar 10 zile de concediu sau mai putin pentru nasterea unui copil. Barbatii nu vor sa fie perceputi ca fiind mai putin dedicati muncii lor … Goodman este recunoscator ca nu exista pentru el la locul de munca.

„Nu numai ca am fost incurajati de coechipierii mei, dar au fost incantati pentru mine. Au vrut sa profite de aceasta oportunitate. Erau cu adevarat voinici si gata sa faca pasul si sa faca parte din asta ”, a spus Goodman.

Potrivit raportului Departamentului Muncii privind concediul de paternitate, intr-un studiu asupra tatilor profesionisti, 9 din 10 au raportat ca au o politica de concediu pentru cresterea copilului si au spus ca este important atunci cand cautati un nou loc de munca. Printre lucrarile milenare, acest lucru a fost foarte important.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.