5 modalitati prin care poti sa dobandesti armonia in viata sexuala

Bunastarea in viata sexuala este un termen complex care implica mai multe aspecte. Desigur, este vorba despre satisfactia sexuala, dar si despre sanatatea fiziologica, emotionala, mentala si fizica. Pentru a avea o viata sexuala armonioasa trebuie sa fie sanatos din punct de vedere fizic, metal si emotional, sa ai o relatie de cuplu in care te simti implinit, o viata sexuala placuta si, desigur, liniste si satisfactii pe toate planurile.

Prin urmare, pentru a dobandi armonia in viata sexuala, ar trebui sa urmaresti sa imbunatatesti multe alte aspecte. Iata cinci lucruri pe care le poti integra in obiceiurile tale pentru a-ti asigura bunastarea in plan sexual.

Folositi jucarii sexuale

Multe cupluri apeleaza la jucarii pentru adulti pentru a se descoperi si a intretine pasiunea in dormitor. Acestea iti permit sa iti cunosti mai bine corpul si sa experimentezi si te vor ajuta sa te bucuri de momente intense si placute atat atunci cand esti sigur, cat si in cuplu.

Vorbeste cu partenerul tau si consultati produsele de pe un sex shop easybox pentru a alege impreuna cateva produse si a aduce variatie in dormitor. Astfel, veti aduce ceva nou in relatie si, totodata, va veti si cunoaste mai bine preferintele si fanteziile.

Adopta o dieta nutritiva

Trebuie sa stii ca activitatea sexuala este strans legata de alimentatie. Daca vrei sa cresti bunastarea in acest plan, ar trebui sa renunti la alimentele procesate si sa le inlocuiesti cu cele sanatoase, bogate in antioxidanti, vitamina E si flavonoide. De asemenea, evita alcoolul si nicotina care reduc nivelul de estrogen si imbunatatesc doar pe moment starea de spirit, favorizand depresia. O dieta nutritiva te va ajuta sa echilibrezi sistemul hormonal si sa te bucuri de o viata sexuala armonioasa.

Discuta cu partenerul tau despre dorinte si limite

Este imposibil sa ai o viata sexuala satsifacatoare daca nu poti discuta cu partenerul tau despre fantezii erotice, dorinte si limite. Este un subiect personal si delicat, dar trebuie abordat. Prin urmare, treci peste retineri si discuta cu partenerul tau despre ceea ce iti place si ceea ce nu iti place sa faceti in cornitor.

Foloseste afirmatii pozitive cand iti exprimi nevoile, nu emite judecati la adresa nevoilor si dorintelor lui si nu ezita sa vorbesti, chiar daca ti se pare inconfortabil. Toti avem gusturi si preferinte diferite si este foarte posibil ca ceea ce tie iti place sa nu ii plac lui si invers. Insa, daca veti trece peste aceste diferente si veti discuta deschis despre ele, va fi posibil sa ajungeti sa va bucurati de sex.

Practicati sexul protejat

Bunastarea sexuala implica placere, dar si siguranta, protectie si respect. Chiar daca in cuplu risul de boli cu transmitere sexuala este mai mic, acesta inca exista. Folosind protectia, nu numai ca ai grija de tine, dar dai dovada de respect si fata de partener.

Atunci cand sunt utilizate corect, prezervativele limiteaza considerabil riscul bolilor cu trasmitere sexuala dar si a sarcinilor nedorite. De asemenea, este vital sa mentineti jucariile sexuale curate si sa le igienizati adecvat dupa fiecare utilizare.

Exploreaza-ti propria sexualitate

Descoperirea propriei sexualitati este esentiala pentru a avea incredere in tine si, totodata, o relatie de cuplu echilibrata si armonioasa. Exploreaza continuu, singur sau cu partenerul, preferintele si dorintele tale si constientizeaza care sunt lucrurile care iti plac cel mai mult. Este un lucru care te va ajuta sa ai experiente sexuale mult mai satisfacatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.